FC Twente Vrouwen

Leonie Vliek speelt aankomende wedstrijd tegen oude werkgever PEC Zwolle: "Geeft geen extra lading mee"

Leonie Vliek speelt aankomende wedstrijd tegen oude werkgever PEC Zwolle: "Geeft geen extra lading mee"

FC Twente vrouwen speelt woensdagavond tegen PEC Zwolle. Het won vorige zondag met 2-1 van AZ. De Tukkers liepen dit weekend twee punten uit op aartsrivaal Ajax, nadat het gelijkspeelde tegen PSV. De Enschedeërs bleven in negen wedstrijd nog ongeslagen en krijgen nu de ploeg uit Zwolle op bezoek, dat met negentien punten op de vierde plek staat.

Leonie Vliek speelde voordat ze een transfer maakte naar FC Twente bij PEC Zwolle. Toch is dat geen reden voor een beladen wedstrijd. "Dat het tegen PEC is Zwolle is, geeft geen extra lading mee, ik laat het morgen lekker los. Het maakt niet uit tegen wie ik speel, als we maar winnen", vertelt ze op de website van FC Twente. Vliek speelt sinds dit seizoen bij de Tukkers en vergelijkt de spelers met elkaar. "Het grootste verschil hier is dat bij FC Twente de meiden meer ervaring hebben en ook wat jaartjes ouder zijn."

Toch vindt ze het leuk om te zien hoe haar oude ploeg presteert in de eredivisie. “Het is mooi om te zien dat PEC Zwolle het zo goed doet." Hier kijkt ze echter niet van op. "De selectie is weer een jaartje ouder en dus beter geworden en het is altijd al een heel talentvolle ploeg geweest." Zelf speelde Vliek in de jeugd van de Zwollenaren en zal het dus een herzien worden met oud-ploeggenoten. "Ik ken vrijwel iedereen die bij PEC Zwolle op het veld staat, en na de wedstrijd zal ik er vast een paar spreken."

Ook bij de vrouwen is de winterstop in zicht. Op zondag zal de laatste wedstrijd gespeeld worden tegen Heerenveen, dat momenteel onderaan in de eredivisie staat. Al is Vliek nog niet bezig met de komende wedstrijd. "We gaan stap voor stap en kijken niet echt verder dan de eerstvolgende wedstrijd", besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties