FC Twente Vrouwen

Open sollicitatie Van Domselaar bij 'droomclub' Manchester City

Open sollicitatie Van Domselaar bij 'droomclub' Manchester City

Daphne van Domselaar is bezig aan haar laatste seizoen bij FC Twente. De goalie is sinds afgelopen zomer de onbetwiste nummer één onder de lat bij Oranje, pakte alle Nederlandse prijzen en dus is het tijd om een stap te maken. Direct na het EK, waarbij Van Domselaar de grote uitblinker was, toonden clubs al interesse, maar de goalie wilde toen nog niet vertrekken.

Inmiddels zijn we zes maanden verder en is het winterstop. In de competitie heeft ze nagenoeg niets te doen gehad en hoefde ze in de eerste tien wedstrijden nog maar twee keer te vissen. Komende zomer staat het WK 2023 op het programma. Wil ze daar uitblinken en daarna wachten op de geïnteresseerde clubs, of behoort ook een winterse transfer tot de mogelijkheden?

"Ik heb nog een contract bij FC Twente en de club moet ook akkoord gaan met een transfer", vertelt ze aan tafel bij de NOS. "Mijn doelen in 2023 zijn kampioen worden met FC Twente en zo ver mogelijk te komen tijdens het wereldkampioenschap." Uit deze woorden kan worden opgemaakt dat ze het seizoen gewoon af lijkt te willen maken bij de Tukkers.

Maar dan? Welke competitie heeft haar voorkeur? "De Engelse competitie is mijn droomcompetitie en Manchester City is altijd al mijn droomclub geweest. Ze mogen me altijd bellen." De vraag is of City op dit moment de meest logische keuze is. De topclub heeft met Ellie Roebuck and Sandy MacIver twee internationals van Engeland onder contract staan. Van Domselaar heeft al aangegeven dat speeltijd belangrijk is bij haar keuze. Ze heeft nog voldoende tijd om na te denken want het WK in Australië begint pas op 20 juli 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties