FC Twente Vrouwen

Van Domselaar gelooft nog in kampioenschap: "We gaan er nog voor"

Van Domselaar gelooft nog in kampioenschap: "We gaan er nog voor"

FC Twente Vrouwen heeft Ajax dit hele seizoen achter zich kunnen houden, tot zaterdag. Toen werd op een uitverkocht Sportpark De Toekomst met 1-0 verloren, waardoor de Tukkers het niet meer in eigen hand hebben. De ploeg moet volgende week minimaal één punt meer pakken dan Ajax. Anders verkast de titel van drie jaar Enschede naar Amsterdam.

Doelvrouw Daphne van Domselaar baalt van de nederlaag. "Je wilt elke wedstrijd winnen, dus als je niet wint, is dat natuurlijk een domper", vertelt Van Domselaar voor de camera van de NOS. FC Twente kreeg veel kansen, maar wist maar niet te scoren. De ploeg raakte maar liefst driemaal het ijzerwerk. "Hij wilde er niet in. We hebben er hard aan gewerkt, maar hebben elkaar niet beloond. Misschien was het uiteindelijk dan toch een tandje te weinig."

Was de ploeg misschien iets te gespannen voor de wedstrijd? "Misschien wel. Ik denk dat we gewoon even aan het zoeken waren. Natuurlijk is iedereen gespannen voor zo'n wedstrijd, dat is hartstikke normaal", aldus de revelatie van het EK van afgelopen zomer.

De kansen lijken klein, maar Van Domselaar gelooft nog in het pakken van de titel. "Tuurlijk. Zij moeten ook maar zien te winnen en wij moeten ook winnen. Het is nog steeds open, vind ik. We gaan er nog voor", besluit de 23-jarige doelvrouw. Als FC Twente de titel moet pakken, moet het volgende week zondag om 14:30 uur in De Grolsch Veste tegen Feyenoord minimaal één punt meer pakken dan Ajax op bezoek bij PEC Zwolle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties