FC Twente walst over FC Volendam en loopt weer uit op concurrentie

FC Twente heeft vrijdagavond een verrassend eenvoudige overwinning geboekt op FC Volendam. In de eigen Grolsch Veste wonnen de Tukkers met 5-0 van de Wijdbroeken. De doelpunten kwamen op naam van Espinosa, Ricardinho, Bijen en Aitor.

FC Volendam liet zien zich niet te willen verstoppen en had na enkele minuten al twee corners te pakken. Toch was het FC Twente dat de score opende. Dit gebeurde via Espinosa die de bal goed aangespeeld kreeg van de niet egoïstische Boere. FC Volendam besloot direct na de tegentreffer nog meer druk te zetten en dat resulteerde in twee grote kansen. Dat de stand 1-0 bleef was te danken aan wederom uitstekend keeperswerk van Drommel.

Nadat de Volendamse storm was gaan liggen sloeg FC Twente genadeloos toe. Op aangeven van Espinosa scoorde Ricardinho zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie.

Na nog geen half uur spelen moest Pusic noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. Boere kon niet verder na een eerdere tik op zijn kaak en werd vervangen door Friday. Nog geen vijf minuten later was het Bijen die de bal onverwacht voor zijn voeten kreeg en de 3-0 scoorde. Hier bleef het niet bij want een minuut later stuurde Oosterwijk Aitor weg die de 4-0 scoorde en de wedstrijd al in de 34e minuut definitief besliste.

De tweede helft werd qua doelpunten een stuk minder spectaculair dan de eerste. De eerste grote kans kwam op naam van Nacho die probeerde te profiteren van een slippertje van de doelman van Volendam. Zijn inzet werd echter net naast gewerkt door een Volendamse verdediger.

In de 60e minuut voerde Pusic zijn tweede wissel door. Hij besloot aanvoerder Wout Brama rust te geven te vervangen voor Jelle van der Heyden. Elf minuten later mocht Zekhnini zijn opwachting maken als laatste invaller. Hij verving de maker van de 4-0, Aitor.

FC Twente ging verder met de jacht naar de 5-0 en in de 75e minuut was het raak. Het was Oosterwijk die op aangeven van Friday, de bal knap langs de doelman in het net schoot. De 5-0 was tevens de einduitslag.

Go Ahead Eagles verspeelt punten

Omdat Go Ahead Eagles punten verspeelde op bezoek bij Helmond Sport (1-1, red.), hebben de Tukkers het gat naar de concurrentie weer vergroot. Sparta won wel van Almere City FC en nam daardoor de tweede plek over van de Deventenaren. Het gat tussen FC Twente en de nieuwe nummer twee is nu vergroot van tien naar elf punten.

Drommel, Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Brama, Smith, Espinosa, Aitor (71. Zekhnini), Boere (29. Friday) en Oosterwijk