Twente Insite

FC Twente Nieuws

Gemeente dreigt FC Twente: Schulden verlagen of afspraken worden ingetrokken

Gemeente dreigt FC Twente: Schulden verlagen of afspraken worden ingetrokken

De gemeente Enschede heeft FC Twente een ultimatum gesteld. De club moet voor 1 maart een goedgekeurd schuldsaneringsplan presenteren. Doet de club dit niet dan dreigt het de afspraak om FC Twente twee seizoen vrij te waren rente en aflossing in te trekken.

De aanleiding van het ultimatum is een brief van de licentiecommissie van de KNVB die van mening is dat de gemeente Enschede niet duidelijk is geweest over de gemaakte afspraken om de club wederom te redden.

Volgens de Gerben Kuitert van de TC Tubantia eist de gemeente nu dat FC Twente de schuld van circa 40 miljoen euro het komende half jaar drastisch verlaagt. Dit kan door schulden kwijt te schelden of om te zetten in aandelen. Als één van de partijen (Gemeente Enschede, ING bank, oud-commissarissen en sponsor Gerard van Hal) niet akkoord gaat met één van de twee opties dan kan de gemeente de deze zomer gemaakte afspraken weer intrekken. In dat geval heeft de club wederom een financieel probleem.

6
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SjoerdMaikelGerritFransaks Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sjoerd
Gast
Sjoerd

lol the return of Joop, straks met een aandelen pakket in ruil voor de door hem zelf eerder verstrekte miljoenen, de nieuwe (deel)eigenaar van Twente

Maikel
Gast
Maikel

Gemeente dreigt of ONNO dreigt????????

Frans
Gast
Frans

Je gaat je als gewone supporter wel afvragen of het ooit een keer ophoudt bij onze FC. Elke keer als je denkt dat het wat rustiger wordt breekt de pleuris weer uit.
En toch blijven we hopen dat het een keer goed komt. Ik vraag me echt af of al die andere clubs zo brandschoon zijn. Of zijn ze gewoon “slimmer”, ze weten de rotzooi beter te verbergen.

aks
Gast
aks

Ja, Nu zitten we weer in de problemen, Erik Velderman had de rem er op, zijn motto was je moet niet boven je stand leven, dus niet meer uitgeven, dan wat er in de portemonnee zit.
Gezond denken van Velderman, haal hem maar gauw terug.
Ted van Leeuwen en Evert Bleuming, willen alleen maar uitgeven en voor nieuwe schulden zorgen, zo gaat FC Twente alsnog failliet

Lucky Kes
Gast

Het houd niet op, niet vanzelf

Gerrit
Gast
Gerrit

Prima deze druk op schuldsanering. Schulden gaan niet vanzelf weg. Er moet nog minimaal 20 mio aan schulden weggesaneerd of afgelost worden om de overleving veilig te stellen. Laat schuldeisers maar water bij de wijn doen. Eindhoven hielp psv met 40 mio cash door grond onder het stadion te kopen. Dat is echt helpen. Wat de gemeente hier doet komt er niet in de buurt. Zwijgen en niet praten lost niets op