De Graafschap - FC Twente (2010-2011, 1-1)

FC Twente heeft op Zondag 17 April 2011 bij De Graafschap belangrijke punten in de strijd om de landstitel verspeeld.

In Doetinchem werd het 1-1. In de 72e minuut zette Denny Landzaat FC Twente met een fraai schot van afstand op voorsprong. Vlak voor tijd maakte Rogier Meijer gelijk.Daardoor kreeg het aan de kop PSV naast zich en zag het Ajax tot op één punt naderen.

Foto´s De Graafschap - FC Twente

Iedereen van Twitter weer bedankt voor jullie inbreng.
[nggallery id=189]

De beste kansen waren aanvankelijk voor De Graafschap. Yuri Rose kopte maar net naast na een voorzet van Hugo Bargas. Kort later was Rydell Poepon dichtbij de openingstreffer. Alleen voor doelman Nikolai Michailov schoot hij echter net naast.

FC Twente was wel meer aan de bal. In het midden werd echter vooral Theo Janssen gemist, de man die de laatste weken de openingen bedenkt en de doelpunten maakt. De middenvelder was geschorst, evenals de vleugelverdedigers Bart Buysse en Roberto Rosales. Douglas daarentegen was terug. De schorsing van zes wedstrijden van de voorstopper is voorbij.

Aanvankelijk deed aan de kant van FC Twente alleen Nacer Chadli een aardige poging. Zijn vrije trap werd gestopt door doelman Boy Waterman. Pas in de laatste vijf minuten van het eerste deel werd het elftal van trainer Michel Preud'homme dreigender. Waterman greep goed in bij twee pogingen van Luuk de Jong en een van Wout Brama.

De Jong, die de laatste twee duels wegens een enkelblessure ontbrak, was fit genoeg om vanaf het begin te spelen. Van de oud-speler van De Graafschap ging het meeste gevaar uit. Trainer Preud'homme zette Marc Janko op de bank. De jonge Ola John kreeg wel weer een kans als basisspeler.

De Graafschap opende het tweede deel goed met een schot op de paal van Burgos. Daarna trok FC Twente met Janko voor John nadrukkelijker het initiatief naar zich toe. De Oostenrijkse spits vond met twee kopballen Waterman op zijn weg. In de 72e minuut was het echter wel raak. Denny Landzaat scoorde fraai met een uitgekiend schot van afstand.

De Graafschap zette nog aan voor een slotoffensief. Vito Vormgoor kopte van dichtbij precies in de handen van Michailov. Even later deed Rogier Meijer het beter. Van dichtbij zorgde hij voor de gelijkmaker.

Bronnen: AD, FCTwente.nl, FCTwente.nu, Twitter