Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hooiveld overtuigd van FC Twente: “Sparta en Roda kunnen hun borst natmaken”

Hooiveld overtuigd van FC Twente: “Sparta en Roda kunnen hun borst natmaken”

Zondagmiddag wacht voor FC Twente het cruciale duel tegen Vitesse. In de GelreDome is de ploeg van interim-trainer Marino Pusic officieel gedegradeerd. Centrale verdediger Jos Hooiveld legt zich echter nog niet neer bij de eventuele aanstaande degradatie.

“Zolang er een kans is moeten we er wel voor gaan”, laat hij weten in gesprek met RTV Oost. “Als je dat niet meer wil kun je er net zo goed mee stoppen en dan schrijven ze maar 3-0 op papier, maar zover is het niet.”

Vorige week dinsdag pakte FC Twente in eigen huis tegen PEC Zwolle drie punten, waardoor de Tukkers weer leken aan te haken bij de play-off plekken. Door een overwinning van Sparta Rotterdam op NAC Breda bleef het verschil met de Rotterdammers vier punten. Hooiveld hecht echter wel waarde aan de eigen zege. “Daar hebben we zo lang op gewacht, dat we een keer winnen en dan dat gevoel wil je dan zo lang mogelijk meenemen.”

De zege van Sparta voelde echter niet als een harde klap. “Ik heb al vaker gezegd, de andere uitslagen gaan ook tegen ons werken op een gegeven moment. Dat heeft heel lang meegezeten, heel lang hebben wij daarvan geprofiteerd, maar als degradanten met de rug tegen de muur komen, dan worden er punten gepakt. Dan zie je dat wij dat bij Zwolle doen, dan zie je dat Sparta dat tegen NAC doet. Dus dat is gewoon logisch. Het moet gewoon bij hen niet te vaak gebeuren en bij ons wel”, vervolgt Hooiveld.

Als FC Twente degradeert, verwacht Hooiveld niet dat het helemaal mis gaat. “Ik denk ook niet dat die omvalt, absoluut niet. Als ik ook weer zag hoe mensen na Zwolle uit hun plaat gingen, dat op de tribunes bijna werd gevierd dat je kampioen was. Er zit zoveel ontlading en zoveel emoties en als er zoveel emoties met een club gemoeid is, dan valt ie ook niet om. Dan blijven mensen wel steunen, dan blijven mensen komen. Dan lijkt mij sterk dat dat allemaal helemaal verkeerd gaat.”

Wel is het voor de routinier een heel zwaar seizoen. “Na de eerste wedstrijd die wij wonnen, tegen Utrecht, kwamen de waterlanders en laatst na Den Haag ook weer wat. Er zijn best wel wat dingen gebeurd waarvan je dacht, gadverdamme, jeetje waar gaat dit allemaal heen. Je hebt ook wel dingen zien aankomen, zien aanvoelen, je ook wel wat machteloos gevoeld dat je het zelf niet kon omdraaien. Dus best wel turbulent”, aldus Hooiveld die afsluit met het feit dat FC Twente gaat winnen bij Vitesse en de druk gaat opvoeren bij Sparta en Roda. “Ze kunnen hun borst natmaken.”

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op