Jong FC Twente boekt overtuigende zege en grijpt koppositie

Jong FC Twente heeft maandagavond op het trainingscentrum in Hengelo een overtuigende overwinning geboekt tegen de beloften van RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Theo ten Caat won op deze heerlijke lenteavond met 3-0 van de Waalwijkers.

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs, maar vlak voor rust kwam Jong FC Twente toch op een 1-0 voorsprong. In de 36ste minuut was het Lukas Browning die raak schoot uit een doorgekopte corner. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust gooide Jong FC Twente de turbo erop en werd het duel binnen het kwartier beslist. Eerst was het Ryan Trotman die de 2-0 binnenschoot na prima voorbereidend werk van Mats Wieffer, twee minuten later besliste Rashaan Fernandes het duel door na een individuele actie de 3-0 te maken.

Jong FC Twente grijpt door de overtuigende zege voorlopig even de koppositie in de kampioenspoule van de beloftencompetitie. Directe concurrenten Jong FC Emmen en Jong N.E.C. hebben nog een wedstrijd te goed en kunnen bij een driepunter weer boven de Tukkers komen. Komende maandag gaat de ploeg van Ten Caat op bezoek bij Jong Fortuna Sittard.

Opstelling Jong FC Twente: Brondeel, Ramos (68' Taha), Browning, Felix, Van der Lely, Zerrouki, Fernandes (76 Frimann), Laukart, Bapoh, Wieffer (80' Staring), Trotman.