KNVB-beker

Van Wolfswinkel wil goede bekerherinneringen herleven en heeft nog wat recht te zetten

Van Wolfswinkel wil goede bekerherinneringen herleven en heeft nog wat recht te zetten

Een aantal spelers van FC Twente hebben al weleens de KNVB Beker gewonnen. Spits Ricky van Wolfswinkel is er zelfs voor een heel groot deel voor verantwoordelijk dat Vitesse in 2017 voor het eerst in de clubgeschiedenis een echte prijs won. Dankzij zijn twee later treffers versloeg Vitesse destijds AZ in de finale met 2-0.

Tegenover NOS blikt Van Wolfswinkel vooruit op de aanstaande bekerwedstrijd tegen Ajax. "We hebben allemaal het doel om aan het einde te staan waar we willen staan", doelt de spits op De Kuip, waar de bekerfinale natuurlijk weer wordt gehouden. "Een aantal van ons hebben dat al meegemaakt. Daar willen we weer naartoe werken. We hebben er goede herinneringen aan. Het zou mooi zijn om dat weer te beleven."

FC Twente heeft nog wat recht te zetten tegen Ajax. Afgelopen maand had FC Twente eigenlijk moet winnen in Amsterdam, maar verzuimde het te scoren. Daardoor werd het 0-0. "We hebben zeker nog wat recht te zetten. We waren echt de bovenliggende partij en hebben laten zien daar te kunnen domineren", aldus Van Wolfswinkel.

Naast Van Wolfswinkel wonnen ook teamgenoten Wout Brama (FC Twente in 2011), Przemyslaw Tyton (PSV in 2012) en Václav Cerny (Ajax in 2019) al eens de KNVB Beker. Om dit weer te bereiken, zal FC Twente nog vier duels in de beker moeten winnen, te beginnen donderdagavond tegen Ajax. Om 18:45 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. Danny Makkelie is de scheidsrechter van dienst en het duel wordt live uitgezonden op ESPN 1. Er is geen VAR aanwezig bij de wedstrijd. Kom op tijd, want het wordt naar verwachting heel druk rondom De Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties