Nieuws

KAA Gent-FC Twente vr. 2011-2012

KAA Gent-FC Twente vr. 2011-2012

Na vier oefenduels tegen amateurs gespeeld te hebben, wacht dit keer een profclub en wel het Belgische KAA Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in het Jules Otten Stadion en is vernoemd naar een van de grondleggers van KAA Gent. Ook voor KAA Gent is dit de 5e wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2011-2012.

In de eerste serieuze test kan FC Twente-trainer Co Adriaanse in het oefenduel tegen AA Gent geen beroep doen op doelman Sander Boschker en de veldspelers Denny Landzaat, Marc Janko, Emir Bajrami en Bart Buysse. Zij kampen met lichte blessures en trainden woensdagmorgen in Zeeland apart van de selectie. Ook Nikolay Myhailov liet zich niet zien op het veld. Opvallend aan de ochtendtraining was dat Adriaanse de selectie splitste in twee groepen. De groep die onder zijn leiding stond, vormt naar alle waarschijnlijkheid de basisformatie tegen Gent. Zo´n 40 FC Twente supporters hebben de reis naar Gent gemaakt.

Bryan Ruiz en Roberto Rosales

Voor twee FC Twente-spelers is KAA Gent een bijzondere club. Bryan Ruiz en Roberto Rosales maakten in Europa hun debuut bij deze Belgische club, maar moeten het treffen met Gent missen. Rosales neemt momenteel deel aan de Copa America en Ruiz heeft nog vrij, nadat hij met Costa Rica deelnam aan de Gold Cup.

Trainer

Trond Sollied is sinds dit seizoen de trainer van KAA Gent. De Noorse oefenmeester, in het verleden werkzaam bij sc Heerenveen, is de opvolger van trainer Frank Dury, die na een seizoen vertrok bij de Belgische club en in de zomer van 2010 in Gent de opvolger was van Michel Preud’homme.

Eredivisie Live

Ondanks een belofte en grootse aankondiging is de wedstrijd NIET live te volgen op Eredivisie Live. De productiekosten zijn voor EredivisieLive te hoog.

Opstelling FC Twente

Marsman; Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Leugers; Brama, Janssen, Chadli; Berghuis, De Jong, John
De wissels:
46´Tiendalli, Rendla en Gourye voor Chadli, Leugers en De Jong.
63´Bengtsson en Vogelsang voor Wisgerhof en John.
72´Rösler voor Brama
76´Vujicevic erin voor Janssen
81´Stockentree en Bouma voor Cornelisse en Douglas
Niet gebruikte wisselspeler: Bednarek

Opstelling KAA Gent

Bruzzese, Baric, Wils, Ba, Skarabot, Jorgensen, Arzo, Smolders, El Ghanassy, Mboyo, Arbitman.
Wissels:
56´Soumahoro en Suler voor Baric en Arbitman
69´Smolders voor Conté
76´Van der Bruggen voor Jorgensen.

Scoreverloop KAA Gent-FC Twente

4´ 0-1 Luuk de Jong rebound na hoekschop en bal op de lat.
23´0-2 Nacer Chadli op schitterende wijze bal in de winkelhaak nadat de 1-1 van Gent (eigen doelpunt Douglas) was afgekeurd wegens buitenspel.
36´0-3 Luuk de Jong wipt de bal over de keeper na aanval via John, janssen, de jong
De 2e helft is minder sprankelend maar wel een controlerend FC Twente. Wel 3 grote kansen voor Berghuis en Vogelsang met een afstandschot en Gouriye ziet een bal van de doellijn worden gekopt.
80´1-3 Mboyo
Vlak voor tijd word nog een kopgoal van Rendla afgekeurd.

Toeschouwers: 5.100
Scheidsrechter: Kenny Snoeck
Grensrechters: Jo de Weirdt en Jan Vermeulen

Na afloop liet Co Adriaanse weten dat de eerste helft uitstekend was gespeeld. "Met pressie naar voren. Dat is ook een kenmerk van m'n ploegen."

Foto´s KAA Gent-FC Twente

[nggallery id=223]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties