Nieuws

Aanklager stelt onderzoek in naar vuurwerk bij FC Twente

Aanklager stelt onderzoek in naar vuurwerk bij FC Twente

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat een vooronderzoek starten naar het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV, zo meldt de KNVB op haar officiële website.

Bij het duel in De Grolsch Veste werd er door de supporters van FC Twente vuurwerk afgestoken, wat in de gracht bij Vak P terecht kwam. "De aanklager wil van de betrokken clubs weten welke maatregelen er genomen zijn om deze gebeurtenissen te voorkomen dan wel te beëindigen", aldus de KNVB.

[google]De KNVB wil dat iedere supporter/voetballiefhebber op een goede wijze van voetbal kan genieten en tolereert daarbij geen vuurwerk. "De clubs en KNVB stellen bij wanordelijkheden een onafhankelijke aanklager in staat om te onderzoeken of clubs er alles aan gedaan hebben om de veiligheid en orde in het stadion te waarborgen. Op basis van het vooronderzoek kan de aanklager besluiten tot een schikkingsvoorstel, een sepot of de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie", zo valt te lezen in de statuten.

Welke sanctie er eventueel zou kunnen volgen is onduidelijk, maar in de meeste gevallen leidt het afsteken van vuurwerk tot een geldboete voor de club. Hoogstwaarschijnlijk zal de club deze boete dan weer verhalen op de supporter(s) die het vuurwerk hebben afgestoken.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties