Nieuws

Beloftenteams gaan voor andere regelgeving

Beloftenteams gaan voor andere regelgeving

FC Twente, Ajax en PSV zouden graag tot een andere regelgeving komen in de Jupiler League. Voor het eerst dit seizoen werden er 3 beloftenteams opgenomen in de Eerste Divisie. Dit werd mogelijk gemaakt onder voorbehoud van een aantal regels. Onder andere FC Twente geeft nu aan dat deze regels de ontwikkelingen van de spelers in de weg staan. Johan Derksen geeft aan in VI dat dit leidt tot competitievervalsing.

Eerder al berichtte Twenteinsite over het feit dat de drie clubs met elkaar om tafel wilden om de opzet opnieuw te bespreken.

[google]"Die clubs zijn alleen maar bezig met talentontwikkeling. Andere clubs zoals Sparta en Willem 2 moeten hiervoor boeten. Zo mogen spelers tijdens een speelronde niet zowel voor een eerste als een belofteteam uitkomen en spelers die 15 keer in de hoofdmacht hebben gespeeld mogen de rest van het seizoen niet meer in de Jupiler League spelen."

Competitievervalsing

"Ik zou zeggen KNVB stop met deze onzin want het is competitievervalsing. De ene club krijgt de A1 op bezoek, de volgende krijgt een team met alle spelers uit de eredivisie. Niet ieder team krijgt hetzelfde team op bezoek. De verschillen zijn te groot." aldus Derksen.

Jong FC Twente staat momenteel op de zestiende plaats, nadat het won met 2-1 van de Graafschap. De 16-jarige Bilal Ould-Chikh scoorde twee keer. [nederbet][ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties