Nieuws

Brama: "Mijn kwaliteiten zijn niet in statistieken te plaatsen"

Brama: "Mijn kwaliteiten zijn niet in statistieken te plaatsen"

Wout Brama trainde afgelopen zomer mee bij FC Twente nadat contract besprekingen met PEC Zwolle waren misluk. Net als de zomer ervoor hoopte hij op het door hem zo gewenste buitenlandse avontuur. Contacten waren er wel, maar tot een overgang kwam het niet.

"Vooral uit vreemde oorden. Twee keer was ik dichtbij een mooie club, maar dat ging allebei niet door. De rest heb ik allemaal afgezegd. Het past niet bij mij om in een land te gaan spelen waar ik wel veel geld kan verdienen, maar niet gelukkig word", aldus een eerlijke Brama die afgelopen zondag weer in de basis mocht starten bij PEC Zwolle.

De voorwaarde waarop de besprekingen vorig seizoen spaak liepen was het feit dat Brama de eis stelde transfervrij te kunnen vertrekken als zijn droomclub aan zou kloppen. Hieraan wilde de club niet voldoen, maar kwam hierop terug toen Rienstra werd verkocht aan AZ. "Toen wilden ze wel voldoen aan de voorwaarden die ik stelde. We waren er snel uit. Nu heb ik voor twee jaar getekend, met goede afspraken over wat we doen als dat mooie avontuur toch nog langs komt. Ik voel me thuis bij PEC, maar die droomt bestaat nog steeds."[google]

Toch houdt Brama er rekening mee dat het avontuur wellicht aan hem voorbij zal gaan. "Ach, ik kom niet zo snel in de samenvatting voor, maar ik ben dan ook geen 'samenvatting-voetballer', ik val niet zo op. Wat dat betreft ben ik lastig te scouten. Je moet mij meerdere keren hebben gezien voordat ik opval. Mijn statistieken zijn ook niet geweldig. Ik maak niet veel doelpunten, ben niet zo groot en niet supersnel. De kwaliteiten die ik bezit, zijn niet in statistieken te plaatsen. Ik ben een 'sturende' speler, dat is lastiger te scouten. Mede daarom sta ik hier nu weer in het shirt van PEC Zwolle. Best apart, maar ik ben er blij mee", besluit Brama in gesprek met het AD.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties