Nieuws

Brama snapt negativiteit niet

Brama snapt negativiteit niet

De naam van Bryan Ruiz viel gisteren weer even in de catacomben van de Grolsch Veste. Trainer Co Adriaanse miste het surplus aan kwaliteit van de Costa Ricaanse aanvaller die afgelopen zomer naar Fulham vertrok. FC Twente slaagde er zondag niet in om de hechte defensie van Vitesse met snelle combinaties stuk te spelen (0-0).

De creativiteit ontbrak bij de Tukkers, die AZ en PSV uit het oog dreigen te verliezen op de ranglijst. Bij aanvoerder Peter Wisgerhof was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen, Wout Brama maakte zich minder druk.

'We hebben zes kansen gehad. Vitesse had totaal geen recht op een punt. Ik begrijp die negativiteit niet zo', zei Brama met een verbaasde blik. Toch moest de middenvelder erkennen dat Twente geen grootse wedstrijd had laten zien. 'Natuurlijk is het een deceptie dat we maar een punt pakken. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we zaten er in de kleedkamer absoluut niet verslagen bij.'

In het verleden kon Twente, zeker in de slotfase, vertrouwen op de klasse van Ruiz. Nu speelt de ploeg in de laatste minuten opportunistisch voetbal met soms vijf spitsen. Kansen zijn er, maar die ontstaan vaak bij toeval. Nacer Chadli moet volgens Adriaanse de rol van Ruiz, die donderdag bij de Europa Leaguewedstrijd tussen Twente en Fulham afscheid neemt, kunnen overnemen.

De Belg is echter pas net hersteld van een knieblessure en nog niet op topniveau. De roep om versterkingen in de winterstop klonk zelfs al in Enschede. 'We moeten afwachten of daar ruimte voor is', hield Adriaanse zich op de vlakte. Dusan Tadic van FC Groningen zou een belangrijke gegadigde zijn.

Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar de titel is voorlopig even uit het hoofd van de Twente-spelers. 'Als je punten verspeelt, wordt het natuurlijk steeds moeilijker om kampioen te worden. Maar we moeten niet de hele tijd over de titel praten. We willen gewoon bij de eerste vier eindigen en daar geven we alles voor', aldus Brama die steun kreeg van Wisgerhof. 'We moeten even niet denken aan het kampioenschap.'

Met een plek bij de eerste vier zal Adriaanse echter niet tevreden zijn. De ervaren coach kwam terug naar Nederland om kampioen te worden met Twente. Voorlopig is zijn elftal even uit beeld voor de titel en gezien de goede vorm van AZ en PSV kan dat best nog even zo blijven. 'Het is een groot gat', zei Adriaanse over de 7 punten die Twente scheiden van de Alkmaarse koploper.

Klik hier en maak kans op 2 kaartjes voor FC Twente-PSV (KNVB Beker)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties