Nieuws

Brem Soumaoro, de straatvoetballer uit Guinee

Brem Soumaoro, de straatvoetballer uit Guinee

FC Twente TV sprak met Brem Soumaoro, een veelbelovend talent uit de A1 van FC Twente. In het interview vertelt Soumaoro over zijn jeugd in Guinee, zijn tijd in het asielzoekerscentrum in Borne en zijn tijd bij Sparta Enschede waar hij in de D1 gescout werd door de Voetbal Acadamy Twente/Heracles.

"Mijn naam is Brem Soumaoro, ben zeventien jaar en ik voetbal in de A1 van FC Twente", vertelt Soumaoro. Hij vergelijkt zichzelf met Kyle Ebecillio; een echte middenvelder met kracht en zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. Een box-to-box player, zoals dat zo mooi heet. "Het enigste wat ik deed was gewoon op straat met vrienden voetballen, naar andere plekken gaan, tegen andere jongens voetballen. Dat was gewoon een heerlijk gevoel. Mijn neefjes en ik vormden destijds een team. Wij waren Brazilië en ik speelde dan als Rivaldo."

"We voetbalden altijd in de straat voor ons huis. We legden onze schoenen of stenen neer en dat was dan het doel. Als je dan een auto uit de verte zag aankomen, dan haalde iedereen altijd netjes de stenen weg en zodra de auto gepasseerd was, dan legden we zo snel mogelijk alles weer terug en begonnen we weer te voetballen. Zulke dingen vergeet je gewoon niet", vertelt de dynamische middenvelder gepassioneerd over zijn jeugd in Guinee.

[google]"Als je in een land woont waar veel dingen niet echt goed geregeld zijn, kunnen er zodra het donker wordt allerlei rare dingen gebeuren. Vooral als je jong bent, kan je van alles overkomen." Hij is blij dat zijn ouders hem altijd lieten voetballen, zodat veel hem bespaard bleef. "Zodra het donker werd, ging iedereen naar binnen voor het avondeten. Die keren dat we dan wat verder weg gingen, dan was het nog volop licht en dan waren we ook met een hele groep. Elke avond waren we wel bezig. Jong, energiek en uiteindelijk lag je in bed en viel je ook meteen in slaap. De volgende dag gewoon weer verder. Zo ging dat toen, een mooi gevoel."

Zie voor het complete interview met de in Guinee geboren jeugdspeler onderstaande video:

)

[nederbet]

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties