Nieuws

Castaignos: "Lichaam voelt beter dan vorig jaar"

Castaignos: "Lichaam voelt beter dan vorig jaar"

Spits Luc Castaignos scoorde afgelopen donderdag drie keer voor Jong Oranje in en tegen de leeftijdgenoten van Georgië. Vooral zijn tweede treffer was een beauty. Vanaf de achterlijn wist hij de bal achter de Georgische doelman in het doel te krijgen.

[google]"Hij staat op YouTube, hè", zegt Castaignos lachend tegen NUsport. "Ik deed het met buitenkant rechts, en eigenlijk was het een voorzet. Maar er zat zoveel effect aan dat de bal er binnenkant paal inging. Ik dacht: wat gebeurt er nou? Er klapten zelfs een paar Georgiërs op de tribune. Hij zat er ook aardig in. Maar ik heb wel meteen gezegd dat het niet zo bedoeld was. Ik had geluk."

Volgens de aanvaller nam hij zijn vorm van FC Twente van de laatste weken mee naar Jong Oranje. "Bij Twente ging het aardig de laatste weken, alleen ik scoorde steeds niet. Vorig weekend tegen Cambuur lukte het wel. En nu weer bij Jong Oranje. Lekkerder kun je je niet voelen."

Het verschil met vorig seizoen is goed merkbaar, zeker voor Castaignos. "Vorig seizoen was ik na een jaar waarin ik amper gespeeld had bij Internazionale ook gretig. Maar ik had veel kleine pijntjes. Het lichaam was niet in topvorm. Als je vermoeid bent, ga je meer fouten maken. Nu voelt het lichaam goed. Maar we zitten nog vroeg in het seizoen. Het zal met ups en downs gaan bij Twente. Zo stabiel mogelijk zijn, daar gaat het om. De meest stabiele club wordt kampioen," besluit de jonge spits wijselijk.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties