Nieuws

CBV weigert FC Twente te helpen. Schreuder na 4 weken vervangen.

CBV weigert FC Twente te helpen. Schreuder na 4 weken vervangen.

Het CBV, trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal, is niet van plan medewerking te verlenen aan FC Twente. De club wil het kwartet Schreuder, Mulder, Van Wonderen en Pahlplatz het seizoen af laten maken op de bank van FC Twente maar geen van de vier heeft de juiste papieren hiervoor. Een interim zonder de juiste papieren op zak mag volgens de reglementen maximaal 4 weken aanblijven, voor een langere periode dient men dispensatie aan te vragen.

CBV in de Telegraaf: "Wij zitten er heel kort bovenop en wij zien voorlopig geen enkele aanleiding om een uitzondering te accepteren”, aldus Leo Beenhakker, voorzitter van de trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal.

De CBV heeft een dikke vinger in de pap bij de procedure om wel of geen dispensatie te geven. Directeur van de CBV Marsman: "De licentiecommissie van de KNVB beslist uiteindelijk, maar vraagt ons eerst om advies. De afgelopen twee, drie jaar zijn onze adviezen steeds overgenomen"


Marsman was dan ook verrast door het toevoegen van Kees van Wonderen aan de staf van FC Twente. "Het zou me verstandiger lijken om daarvoor iemand te kiezen die wel de juiste papieren heeft."

Leo Beenhakker vind de beargumentatie van Munsterman dat er genoeg trainers met een geschikt diploma binnen de club aanwezig zijn onzin. "Het gaat niet om de kwantiteit, maar het gaat erom dat op de bank iemand zit met de juiste papieren."

Marsman steunt zijn collega in deze kwestie. "Als er toch al zoveel gediplomeerde trainers bij FC Twente rondlopen, dan moeten ze de situatie ook maar met een van die trainers oplossen. Zover het ons bekend is, zijn er momenteel drie trainers in dienst van FC Twente, die het diploma én de benodigde licentie hebben: Cees Lok, Patrick Kluivert en Michel Jansen." Hiermee vergeet Marsman Evert Bleuming die ook over de juiste papieren beschikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties