Nieuws

Chadli op weg richting topvorm

Chadli op weg richting topvorm

Nacer Chadli was vanmiddag de uitblinker bij FC Twente, dat door een doelpunt van Luuk de Jong met 1-0 won van FC Utrecht. De Belgische Marokkaan komt steeds meer in vorm en toonde vanmiddag telkens zijn superioriteit. Chadli oogde negentig minuten lang explosief en behield in de kleine ruimte het overzicht. Het leverde hem een lekker gevoel op.

Chadli was zelf ook te spreken over zijn persoonlijke optreden. ‘Ik voetbal steeds beter, dat merk ik zelf ook. Het gaat steeds meer vanzelfsprekend en ik word constanter. Alles wat ik wil doen, lijkt nu te lukken. Dat is een lekker gevoel. Het heeft gewoon te maken gehad met ritme en conditie. Dat is nu top. We hebben in een week drie keer gespeeld, maar in de tachtigste minuut had ik nog steeds volle kracht voor een actie’, verklaart de buitenspeler.

Door Co Adriaanse werd hij gezien als een nummer tien, maar inmiddels staat hij weer op een vertrouwde positie. Het lijkt z’n vruchten te hebben afgeworpen. "Ik denk dat alles nu een stuk duidelijker is voor iedereen. Ook wat betreft mijn positie. Ola John en ik staan op de buitenkanten. We wisselen soms van kant, omdat het niet zoveel uitmaakt waar we staan, als de posities maar bezet zijn. En dat zijn ze telkens", concludeert Chadli. Waar hij staat, maakt hem niet zoveel uit. "Op de rechterkant trek ik iets meer naar binnen, terwijl Ola daar wat strakker aan de zijlijn blijft. Zelf speel ik iets beter op links, maar dat komt omdat ik die positie gewend ben. Het maakt me verder niet uit, hoor. Ik speel waar de ploeg me nodig heeft."

Sinds de komst van Steve McClaren is de duidelijkheid bij FC Twente versterkt. De trainerswissel heeft geleid tot vertrouwen. Ook bij Chadli. "De sfeer in de ploeg is de laatste tijd heel goed. Iedereen heeft zelfvertrouwen. Ja, dat heeft ook te maken met dezelfde samenstelling. Er komen meer automatismen in de ploeg."

Bron: Ferry de Goeijen, TwenteSport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties