Nieuws

De Graafschap - FC Twente 1-2 (Eredivisie 2011-2012)

De Graafschap - FC Twente 1-2 (Eredivisie 2011-2012)

FC Twente heeft zich woensdagavond enigszins hersteld van een mindere periode. De inhaalwedstrijd bij De Graafschap werd gewonnen, 2-1. Met meer overtuiging in de afwerking had de score aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen. De achterstand op koploper AZ werd wel verkleind tot 2 punten.

De wedstrijd was amper een minuut oud of De Graafschap stond op voorsprong. Soufian El Hassnaoui was verantwoordelijk voor de sensationele opening. Hij haalde uit van iets buiten het strafschopgebied en zag de bal buiten bereik van doelman Sander Boschker in de bovenhoek verdwijnen.

Slechter had het duel voor FC Twente niet kunnen beginnen. Na drie opeenvolgende nederlagen, NEC, Schalke, Feyenoord, was het elftal van coach Steve McClaren uit op revanche. Alleen de winst telde op de Vijverberg, om mee te blijven doen in de race om de titel.


Daarom kwam FC Twente opzetten na de tegenslag. De Achterhoekers werden ver teruggedrongen en beperkten zich verder voor een groot deel tot het met lange halen uitverdedigen. Daardoor werd de druk te groot. Na nog geen 20 minuten was het 1-1. Roberto Rosales, nota bene back, schoot raak na een combinatie met Nacer Chadli.

Rosales, het afgelopen weekeinde tegen Feyenoord nog geschorst, was terug. Op de andere flank verdedigde Nicky Kuiper, die voor het eerst in anderhalf jaar een basisplaats had. Hij speelde goed, na slepende knieblessures. In het centrum van Twente ontbraken nog Douglas en Peter Wisgerhof. Keeper Nikolay Mihaylov was evenmin beschikbaar.

Na de hervatting verhoogde FC Twente de druk. Dat leidde al snel tot de 2-1. Willem Janssen dwong balverlies bij De Graafschap af en stuurde vervolgens Leroy Fer op weg. Alleen voor doelman Yves de Winter maakte de oud-Feyenoorder geen fout. Na ongeveer een uur moest de thuisclub vervolgens ook nog verder met een man minder, na de tweede gele kaart voor Rogier Meijer.

Tegenvaller voor FC Twente was het uitvallen van Luuk de Jong. De spits ging een kwartier voor tijd lelijk door z'n enkel en moest er geblesseerd vanaf. De ernst van de blessure wordt de komende dagen pas duidelijk, maar het zou in ieder geval niet om afgescheurde enkelbanden gaan. Dat De Jong komende zaterdag tegen ADO Den Haag kan meespelen lijkt evenmin waarschijnlijk.

De Graafschap - FC Twente 1-2
1-0 El Hassnaoui (2)
1-1 Rosales (19)
1-2 Fer (52)

Arbiter: Van Sichem
Geel: Saeijs, J.Jansen, Rose (De Graafschap), O.John, Janssen (FC Twente)
Rood: Meijer (58/2xg), trainer Roelofsen (De Graafschap/90)

De Graafschap: De Winter, Nalbantoglu (A.Jansen/78), Wormgoor, Saeijs (J.Jansen/55), Frankel Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth (Breinburg/64), Poepon, De Leeuw.

FC Twente: Boschker, Rosales, Roseler, Bengtsson, Kuiper (Tiendalli/83), Brama, Fer, Janssen, Chadli (Bajrami/88), De Jong (Plet/78), O.John.

Bronnen: AD, RTV Oost en FCTwenteNU

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties