Nieuws

De Jong gevleid door interesse

De Jong gevleid door interesse

FC Twente-spits Luuk de Jong wordt dit seizoen regelmatig gelinkt aan subtoppers uit de Premier League. Er is op het moment niets concreet, maar de spits vindt alle geruchten wel interessant.

Met name Newcastle United zou De Jong wel zien zitten, terwijl ook Everton werd genoemd als mogelijke bestemming van de international van Nederland. "Ik heb het gelezen", beaamt De Jong in gesprek met VoetbalPrimeur. "Maar zelf heb ik er vrij weinig van gehoord."

Hoewel de interesse voorlopig niet concreet is vindt De Jong de speculatie wel leuk: "Het is een teken dat je goed bezig bent, als het echt waar is dat die clubs me volgen. Ik houd mezelf er nu niet zo mee bezig. Voor mij is het belangrijk dat ik na een wat mindere periode weer goed ga spelen voor FC Twente."

De Jong zou in de toekomst graag in de Premier League spelen. "Ik vind het een hele mooie competitie. Het voetbal past denk ik ook wel bij me. Er wordt gespeeld met voorzetten en lange ballen, maar sommige teams zijn voetballend ook heel sterk. Doordat er veel met zonedekking gespeeld wordt ligt er ook veel ruimte tussen de linies", analyseert hij.

"Iedereen heeft weleens een dipje"
Momenteel concentreert De Jong zich alleen op zijn eigen vorm. "Iedereen heeft weleens een dipje, het kan niet altijd goed gaan. Tegen Fulham ging het al een stuk beter." Een oorzaak voor zijn wat mindere vorm is volgens De Jong niet heel makkelijk aan te wijzen.

"Ik dacht aan vermoeidheid, maar vorig seizoen speelde ik ook gewoon alles. Soms is het wel lastig voor me om te wisselen tussen posities. Ik voel me lekkerder als ik lange tijd op één plek sta en dan vooral in de spits. Maar ik vind dat ik eigenlijk altijd hoor te presteren", besluit FC Twente's nummer 9.

Bron: Voetbalprimeur

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties