Nieuws

"De Jong was misschien wel té gefixeerd op die transfersom"

"De Jong was misschien wel té gefixeerd op die transfersom"

Eerder deze maand tekende Luuk de Jong een contract bij PSV. Na een mislukt avontuur in de Duitse Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach en een mislukte verhuurperiode bij het Engelse Newcastle United, besloot de 23-jarige spits terug te keren naar de Eredivisie. De competitie waar de spits, toen nog in dienst van FC Twente, zijn hoogtijdagen vierde.

Bij Borussia Mönchengladbach zijn ze niet tevreden over de inbreng van De Jong, die voor twaalf miljoen naar de Bundesliga verkaste. Bij Borussia Mönchengladbach spreekt men eigenlijk van een miskoop, omdat de spits die voor twaalf miljoen euro kwam de verwachtingen niet heeft waargemaakt. "Hij heeft niet zo gefunctioneerd als we ons dat voorgesteld hadden en niet gebracht wat je van een toptransfer mag verwachten", zo vertelt Gladbach-directeur Max Eberl tegenover Bild.

[google]"Ik ben er nog steeds van overtuigd hij enorm veel kwaliteiten heeft, maar soms heb je ook gewoon geluk nodig", zo vervolgt Eberl. "Als Luuk in de eerste vijf wedstrijden meteen drie keer had gescoord, was hij wellicht wat vrijer geworden in zijn hoofd. Maar misschien was hij wel té gefixeerd op die transfersom, was hij er te veel mee bezig dat hij de opvolger van Marco Reus moest worden."

De Jong werd te weinig ondersteund vanaf de flanken

Maar de directeur vindt dat hij zelf ook tekort is geschoten. "Het is me niet gelukt Luuk te ondersteunen met een snelle spits, die ik in 2012 wel wilde halen", aldus de Eberl, die van mening is dat De Jong te weinig ondersteund werd vanaf de flanken. "Koppen is het niet enige wat De Jong kan, maar het klopt dat de verandering van het systeem niet voor de volle honderd procent heeft gewerkt. En nu heeft de club besloten een andere weg in te slaan."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties