Nieuws

"De klik met de technische staf en hoofdtrainer René Hake was er meteen"

"De klik met de technische staf en hoofdtrainer René Hake was er meteen"

Enkele weken geleden presenteerde FC Twente Marino Pusic als nieuwe assistent-trainer. De geboren Bosniër was vorig seizoen nog assistent-trainer bij NAC Breda, maar werd in oktober werd hij samen met hoofdtrainer Nebojsa Gudelj ontslagen. In januari kwam hij in Azerbeidzjan terecht bij Inter Baku. In de zomer zou hij daar hoofdtrainer worden, maar toen de club in financiële problemen kwam hield het avontuur van Pusic daar ook op.

Terug in Nederland kreeg Pusic vervolgens ook enkele andere aanbiedingen. Fortuna Sittard had hem graag als hoofdtrainer gehad en ook in zijn vaderland Bosnië had hij aan de slag gekund. Toch werd het een 'in de luwte' bij FC Twente. "Ik kende Ted van Leeuwen (technisch manager, red.) al vanuit mijn periode bij Vitesse en heb een tijdje stage gelopen", zegt Pusic tegen verslaggever Raymond Willemsen van De Gelderlander. "De klik met de technische staf en hoofdtrainer René Hake was er meteen. Ik heb niet geaarzeld en een contract tot het einde van het seizoen getekend."

[google]Bij FC Twente kwam hij niet bepaald bij de makkelijkste club terecht. De club zit financieel aan de grond en vecht tot overmaat van ramp ook nog eens tegen degradatie. Toch is dat geen probleem voor de nieuwe assistent-trainer. "Ik denk altijd in kansen", vervolgt hij. "Ik heb ruim zeventien jaar gewerkt op het internaat in het Achterhoekse Harreveld (waar jongens en meisjes met gedragsproblemen wonen, red.) Daar heb ik leren omgaan met mensen, heb leiding leren geven en kan nu groepsprocessen doorzien. Des te moeilijker, des te leuker vind ik het."

Vorige week behaalde FC Twente na vijf nederlagen op rij weer een gelijkspel bij Excelsior (1-1). "Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik naar deze mooie club ben gegaan. Het vormt je ook als trainer. De makkelijkste weg heb ik nog nooit gekozen, dat past niet bij mijn karakter. Ooit wil ik hoofdtrainer worden, maar ik ben niet blind ambitieus. Ik wil allereerst kwaliteit leveren", besluit de Bosniër die in het verleden ook als voetballer onder contract stond bij de tegenstander van morgen: De Graafschap.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties