Nieuws

Doelgemiddelde Luuk de Jong te laag

Doelgemiddelde Luuk de Jong te laag

Op de site huntelaar-online.net staan de gemiddelde tijden per competitiedoelpunt van de 4 Oranje spitsen uitgewerkt. Hierin staat de Jong met afstand op de laatste plaats, ver achter concurrent voor het komende EK Ricky van Wolfswinkel.

Nummer 1 Klaas-Jan Huntelaar is aan een goed seizoen bezig bij Schalke 04. De aanvaller is met 15 doelpunten clubtopscorer en de tweede topscorer van de Bundesliga. Hij het hoogste moyenne heeft van alle spitsen van het Nederlands elftal nl. gemiddeld elke 91 minuten een doepunt.

Robin van Persie doet er gemiddeld 100 minuten over om een doelpunt te scoren. Hij scoorde dit seizoen al zeventien treffers in twintig wedstrijden.

Overigens doet ook Ricky van Wolfswinkel het opvallend goed. De jonge aanvaller van Sporting Lissabon tekende voor zeven treffers in 682 speelminuten, en maakte daarmee elke 97 minuten een doelpunt. Luuk de Jong valt tegen met gemiddeld elke 151 minuten één goal.

Moyenne Nederlandse spitsen
Klaas Jan Huntelaar – 15 goals – 1369 minuten – 91 minuten per goal
Ricky van Wolfswinkel – 7 goals – 682 minuten = 97 minuten per goal
Robin van Persie – 17 goals – 1756 minuten = 100 minuten per goal
Luuk de Jong – 10 goals – 1516 minuten = 151 minuten per goal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties