Nieuws

Doorverkoopclausules bezorgen FC Twente koppijn

Doorverkoopclausules bezorgen FC Twente koppijn

Na jarenlang in de belangstelling te hebben gestaan van onder meer de gehele top van Engeland, leek het erop dat Cheick Tioté deze winter eindelijk van club zou gaan wisselen. Newcastle United bereikte een akkoord met het Chinese Shanghai Greenland Shenhua en Tioté vloog naar China voor een medische keuring. Naar verluid zou de international van Ivoorkust akkoord zijn over een jaarsalaris van drie miljoen euro.

Eenmaal in China kwam al snel het verontrustende nieuws dat de transfer op losse schroeven stond. De reden is dat Tioté zich niet kon vinden in de randvoorwaarden. Beide partijen gingen wederom met elkaar in gesprek, maar kwamen er uiteindelijk niet uit. Ondertussen traint hij weer mee bij de Magpies.

[google]FC Twente zal ondertussen koppijn hebben gekregen van de zogenaamde doorverkoopclausules. Bij een verkoop van Tioté zou 20% van de winst door zijn gevloeid naar Enschede waar ze het geld meer dan goed kunnen gebruiken. Met deze zomer een contract voor nog maar één seizoen lijkt de kans dat FC Twente veel geld zal verdienen aan de middenvelder steeds kleiner te worden. Mocht hij in 2017 transfervrij de deur uilopen dan ontvang FC Twente niets.

Het gebeurde FC Twente ook al met John Guidetti. FC Twente had een doorverkooppercentage bedongen op de spits van Manchester City, maar de club besloot hem afgelopen zomer transfervrij te laten gaan naar het Spaanse Celta de Vigo. Hier heeft hij nu een marktwaarde van 3,5 miljoen euro.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties