Nieuws

Drie Afrikanen op proef bij FC Twente

Drie Afrikanen op proef bij FC Twente

FC Twente heeft de komende periode drie Afrikanen op proef. Het betreft de Ghanees Mustapha Yahaya, zijn landgenoot Eghan Shadrach en de Zuid-Afrikaan Erick Mathoho. De beide Ghanesen trainen reeds met de groep mee. Wanneer Erick Mathoho aansluit is nog niet bekend.

Erick Mathoho is een 21-jarige verdediger die zowel links als centraal uit de voeten kan. Hij is 1,98 meter lang en sinds kort A-international van Zuid-Afrika. Mathoho staat in de belangstelling van meerdere Europese clubs en zal bij FC Twente de concurrentie aan moeten gaan met Bart Buysse die niet het volledige vertrouwen van FC Twente geniet. Momenteel staat de lange verdediger nog onder contract bij het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein Celtic.

Mustapha Yahaya is een Ghanese middenvelder van 17 jaar. Door zijn leeftijd mag hij slechts drie maanden in Nederland verblijven. In Januari 2012 wordt hij 18 en kan hij eventueel aan worden getrokken door FC Twente.

Eghan Shadrach is een landgenoot van Mustapha Yahaya en is zowel in de aanval als op het middenveld inzetbaar. de 17-jarige Afrikaan is momenteel bezig met het aanvragen van een Zweeds paspoort maar deze aanvraag schijnt bijzonder moeizaam te verlopen.

Ransford Osei

In het seizoen 2009-2010 huurde FC Twente landgenoot van Yahaya en Shadrach, Ransford Osei die werd gezien als een uitzonderlijk talent. Veel plezier beleefden beide partijen niet van elkaar mede door het vele afwezig zijn van Osei wegens de Afrika cup. Ook gaf hij zelf aan na zijn jaar bij FC Twente te willen vertrekken naar een Europese topclub. Hier is tot op heden weinig van terecht gekomen. Vorig jaar werd hij verhuurd aan Granada CF dat uitkomt op het tweede niveau van Spanje. Hier wist hij net als bij Twente niet door te dringen tot het eerste elftal. Momenteel is de spits op proef bij de Hongaarse kampioen Videoto FC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties