Nieuws

Elftal samengesteld met zorgvuldigheid van de apotheker

Elftal samengesteld met zorgvuldigheid van de apotheker

Vanavond staat de eerste wedstrijd op het programma voor FC Twente. Een wedstrijd met een uitgedunde selectie nadat maar liefst dertien spelers de club hebben verlaten. Hiervoor kreeg Schreuder vijf spelers terug waarvan er slechts drie opgesteld kunnen worden vanavond. Uvini, Katsikas en Cabral. Agyepong is nog herstellende van zijn voetbreuk en Olaitan heeft zijn papieren nog niet in orde.

Vandaag laat Ted van Leeuwen weten dat de voorbereiding niet ideaal was, maar dat hij vertrouwen heeft dat de aankopen FC Twente beter gaan maken. "Het begin van het seizoen is een beetje als reizen in de metro. Je komt vooruit maar kunt niet zien waarheen je gaat. De voorbereiding was niet ideaal. De nieuwkomers zijn laat gekomen en bovendien óók nog eens spelers die enige tijd niet gespeeld hebben. Dan duurt het soms even voordat ze het ritme hervonden hebben."

"We hebben spelers aangetrokken op de criteria balans, creativiteit en persoonlijkheid. Dat moet leiden tot stabiliteit, teamgeest en dus tot acceptabel voetbal. De uitslagen moeten het resultaat zijn. Zeggen: we moeten winnen, we moeten aantrekkelijker spelen, daarmee kun je weinig als je de ingrediënten niet hebt. We hebben het elftal samengesteld met de zorgvuldigheid die de apotheker betracht bij het samenstellen van een medicijn. Nu kijken of het aanslaat. Maar ik heb vertrouwen. In de kwaliteit, in de groepsgeest, in het project"."

[google]"De transferperiode loopt tot 1 september door, maar het werkt zit er dan natuurlijk niet op. Het is een continu proces. Alleen zitten we tot 1 september in de snelle tijd. Elk moment gebeurt er wat of kan er wat gebeuren. Lange dagen, korte nachten, honderden telefoontjes. Wachten op het juiste moment, de juiste stap zetten. Nooit verslappen. Plankgas of anders niet. Eerlijk gezegd zie ik op tegen de langzame tijd. Zoals de periode na Kerst of de uren voor een wedstrijd. Onder stress voel ik me eigenlijk het meest op mijn gemak", besluit Van Leeuwen op de clubwebsite.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties