Nieuws

Europa League: speelschema, reacties en competitie

Europa League: speelschema, reacties en competitie

Nu iedereen is bekomen van de eerste schrik van de loting vanmiddag van de groepsfase van de UEFA Europa League, is er direct al weer wat nieuws te melden.

FC Twente speelt in dus de groepsfase van de Europa League in groep K tegen Odense BK uit Denemarken, Wisla Krakow uit Polen en Fulham FC uit Engeland.

Het speelschema is inmiddels bekend gemaakt en ziet er als volgt uit:

donderdag 15 september 21.05 uur: Fulham - FC Twente
donderdag 29 september 19.00 uur: FC Twente - Wisla Krakow
donderdag 20 oktober 19.00 uur: Odenske BK - FC Twente
donderdag 3 november 21.05 uur: FC Twente - Odenske BK
donderdag 1 december 19.00 uur: FC Twente - Fulham
woensdag 14 december 21.05 uur: Wisla Krakow - FC Twente

De wedstrijden in de Europa League heeft voor FC Twente ook gevolgen voor de nationale competitie. De KNVB heeft twee thuiswedstrijden van FC Twente één dag later ingepland.
De ontmoeting met Excelsior staat nu voor zondag 2 oktober (14.30 uur) gepland, in plaats van zaterdag 1 oktober. Het duel met De Graafschap wordt niet zaterdag 5 november, maar zondag 6 november (14.30 uur) afgewerkt.

FCTwente.nl sprak met Co Adriaanse, Nicolay Mihaylov en Joop Munsterman over de loting:

Co Adriaanse: “Prestige met drie Nederlandse trainers”

“Een zware loting”, was de eerste reactie van Co Adriaanse. “Ik denk dat AZ en PSV mindere tegenstanders hebben geloot. Odense BK is de nummer twee van Denemarken en Wisla Krakow de kampioen van Polen. Fulham is een gerespecteerde club en heeft een sterk team. Moeilijke tegenstanders, maar het is mogelijk bij de eerste twee te eindigen.” Fulham wordt dit seizoen getraind door Martin Jol. “Als trainer van ADO Den Haag heb ik nog met hem gewerkt. Hij speelde toen bij ADO. Bij Wisla is Robert Maaskant de trainer, dus er komt ook nog wel een stukje prestige kijken in deze poule met drie Nederlandse coaches. Ze zullen allemaal graag willen winnen. Lamey en Jaliens spelen bij Wisla en met hen heb ik ook samengewerkt.”

Nikolay Mihaylov: “Geen zwakke teams”

“Het is een mooie loting. Ik ben blij dat we nu niet ver hoeven te reizen. Gelukkig geen Rusland of zo’n ver land. Dit is mooi dichtbij. In deze poule zitten geen zwakke teams, met Fulham als bekendste en misschien wel beste club. Alle teams hebben het verdiend om in de poulefase te zitten. We hebben kans tegen elk team, wij zijn misschien wel favoriet voor de eerste plek. We moeten net zo spelen als we vorig jaar in Europa hebben gedaan. Ik geef ons goede kans om door te komen.”

Joop Munsterman: “Fantastische loting voor de fans”

“Voor de supporters is dit een fantastische loting. Geen verre reizen dit keer naar Qarabagh of Moldavië. Het is prima te doen voor ons en de fans. En natuurlijk is dit kostentechnisch ook veel beter. Sportief gezien zie ik kansen, maar het is wel een lastige poule. Het zijn goede teams, maar hoop ik dat we bij de eerste twee kunnen komen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties