Nieuws

FC Twente begint E-Divisie met pijnlijke nederlaag

FC Twente begint E-Divisie met pijnlijke nederlaag

De E-Divisie is maandag van start gegaan. In de E-divisie wordt de Nederlandse competitie met FIFA 17 nagespeeld op de Playstation 4 en Xbox. Elke club wordt vertegenwoordigd door een e-sporter, bij FC Twente is dit Jaimy van den Boogaard.

[google]De eSporters gaan de strijd met elkaar aan op FIFA 17 en vertegenwoordigen de clubs uit de eredivisie. Alle achttien clubs hebben ondertussen een eSporter aangetrokken en vandaag begon de competitie. De wedstrijden worden op dezelfde volgorde gespeeld als het wedstrijdschema van de tweede seizoenshelft van de eredivisie. In deze week wordt een inhaalslag gemaakt met vier opeenvolgende dagen E-Divisie.

Jaimy nam het vandaag op tegen Paskie Rokus, meervoudig Nederlands kampioen en eSporter van Vitesse. Jaimy kwam al snel op achterstand in het duel. Jaimy die na het e-toernooi bij FC Twente werd aangesteld ging uiteindelijk met 6-0 onderuit in zijn debuutwedstrijd voor FC Twente.

Marc Rondagh, van de eredivisie CV vertelt waarom dit is opgezet. "De vaderlandse competitie is populair. Onze stadions hebben een bezettingsgraad van 87 procent; in Europa doen alleen Engeland en Duitsland het beter. Maar het loopt wel licht terug, en het publiek veroudert. De E-Divisie is een poging tot verjonging. Bovendien biedt het de clubs een extra podium om (potentiële) fans te bereiken."

Dinsdag 7 februari 14:00 uur zal FC Twente het opnemen tegen Heracles Almelo. Na de eerste wedstrijd staat hij onderaan door de 6-0 nederlaag tegen Vitesse. Heracles heeft afgelopen wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Groningen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties