Nieuws

FC Twente grijpt weer mis: Chinese interesse komt te laat

FC Twente grijpt weer mis: Chinese interesse komt te laat

Afgelopen januari vloog voormalig FC Twente middenvelder Cheik Tiote naar China om zijn transfer naar Shanghai Shenhua af te ronden. Enkel een medische keuring zou de overgang nog kunnen blokkeren want de speler was al rond met zijn nieuwe werkgever. Toch kwam er wederom een kink in de kabel, want het management van de Ivoriaan kwam plots met extra eisen. Shanghai Shenhua weigerde hiermee akkoord te gaan en liet de interesse varen. Een domper voor FC Twente dat 20% van de winst mee zou krijgen.

Tiote kreeg van McClaren toestemming om weer aan te sluiten bij de Magpies waar hij de afgelopen twee wedstrijden weer mocht starten in de basis. Toch lonkt het Chinese avontuur nog altijd voor Tiote, want volgens diverse bronnen zou een andere Chinese club Guangzhou Evergrande nu ook interesse hebben in de middenvelder. In China is de transferwindow nog open tot en met aanstaande vrijdag.

[google]Als reactie op de interesse heeft Newcastle United laten weten dat Tiote zich geen illusies hoeft te maken en hem niet meer zal laten gaan. De Ivoriaan moet een belangrijke rol gaan vertolken voor de club in de strijd tegen degradatie. De ploeg van McClaren staat momenteel op de 18e plek in de Premier League. De Nummers 18, 19 en 20 degraderen rechtstreeks naar de Championship.

Door de beslissing van Newcastle United kan FC Twente een financiële meevaller uit het hoofd zetten. Komende zomer is er weer een kans. Tiote, die nog altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, heeft nog een doorlopende verbintenis tot medio 2017.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties