FC Twente houdt één punt over aan teleurstellende avond in Leeuwarden

Vanavond speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, dat welgeteld één punt heeft behaald dit seizoen. De Tukkers begonnen de wedstrijd met één puntje meer. Onder het toeziend oog van 13.714 toeschouwers, en een goed gevuld uitvak, wist FC Twente niet te winnen. Het werd zelfs te kort gedaan door arbitrale blunders.

In het begin van de wedstrijd was het veelal aftasten voor beide ploegen. Op een aantal kleine kansen na was er weinig spektakel te zien in het hoge Noorden. Het percentage balbezit was dan ook vrijwel gelijk aan beide kanten. Na een halfuur spelen was het toch FC Twente die het meeste aan de bal kwam, toch zorgde dit nog niet voor de openingsgoal.

[google] In de 41ste minuut ontsnapte SC Cambuur ternauwernood aan een achterstand, de doelman redde knap met een reflex. Olaitan was hier dichtbij zijn eerste officiële doelpunt voor FC Twente. Het tempo bleef tot aan het einde van de eerste helft in rap tempo stijgen, maar toch gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Twente zet even later veel druk en wordt hier en daar gevaarlijk. In de 62ste minuut een discutabel moment, FC Twente verdiende een strafschop na een fikse overtreding op Felipe Gutièrrez, maar Kamphuis doet zijn titel als slechtste scheidsrechter van De Eredivisie eer aan door geen penalty toe te kennen. Het siert René Hake dat hij ondanks onbegrip voor de beslissing geen al te groot protest aantekent bij de scheidsrechter.

Er komen nog een aantal kansen voorbij aan weerszijden, maar er vallen geen doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd gaat de arbitrage opnieuw in de fout, Chinedu Ede is in zijn eentje goed op weg naar de goal, maar wordt teruggefloten voor buitenspel.