Nieuws

"Fred Rutten gaat naar FC Twente"

"Fred Rutten gaat naar FC Twente"

Fred Rutten vertrekt na dit seizoen bij PSV. Dat heeft woordvoerder Pedro Salazar vrijdagmorgen bevestigd. Deze zomer loopt zijn contract af. Criticaster Willy van de Kerkhof vindt het vertrek van Rutten een goede zaak. Ook denkt hij al te weten wat Rutten na dit seizoen gaat doen. "Ik denk dat hij naar FC Twente gaat."

De gebroeders Van de Kerkhof staan niet bekend als fans van de PSV-trainer. Het aanstaande vertrek van Rutten was daarom vrijdagmorgen aanleiding voor een Tikkie Terug Extra op Omroep Brabant radio met Willy van de Kerkhof.

Verstandig besluit
De vlag uithangen heeft Willy nog niet gedaan, maar blij is hij wel met het nieuws. "Het is een verstandig besluit van een verstandige trainer. Bij een club als PSV word je afgerekend op je prestaties. Daar hangt het hele team aan vast, constant presteren. Dan moeten we Rutten toch nageven dat hem dat de afgelopen twee jaar niet gelukt is met de club. PSV gaat altijd voor de eerste prijs en daar tellen geen tweede plaatsen. En al helemaal geen derde."

Vertrek Lazovic en Afellay geen excuus
De vorige twee jaar heeft Rutten wel de pech gehad dat eerst halverwege het seizoen Danko Lazovic vertrok en vorig jaar ging Afellay weg in de winterstop. Voor Willy is dat geen excuus. "Als je afhankelijk bent van één speler in een elftal dan heb je het niet goed voor elkaar. Je moet zorgen dat je een prima alternatief hebt, dat is helaas niet gelukt.." Deze keer vertrekt er vermoedelijk geen dragende speler maar komt dus wel het nieuws dat de trainer opstapt. Volgens Willy kan dat wel gevolgen hebben. "Altijd merk je dat een klein beetje. Als je weet dat een trainer opstapt gaan de verhoudingen anders liggen. Spelers die in een tweede garnituur zitten, ruiken dan weer hun kans…"

Rutten is gesignaleerd met Joop Munsterman
Maar hoe gaat het na dit seizoen verder? Om te beginnen met Rutten. Willy denkt het te weten. "Ik denk dat Rutten na dit seizoen naar Twente gaat. Hij is daar al gesignaleerd met onze vriend Munsterman (voorzitter van FC Twente red.)." Als nieuwe trainer voor PSV opteert Willy nog altijd voor Guus Hiddink. "Wie niet waagt, wie niet wint. Ik denk dat Guus met één of twee veldtrainers best zou kunnen. René (van de Kerkhof red.) opperde al Cocu en Faber, dat zou een geweldige combinatie zijn…"

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties