Nieuws

Gyasi: "Wil mijn ding blijven doen"

Gyasi: "Wil mijn ding blijven doen"

Eén van de verrassingen van de eerste seizoenshelft is buitenspeler Edwin Gyasi. de 21-jarige aanvaller kwam via AZ en de Graafschap naar Enschede en heeft ondertussen laten zien over kwaliteiten te beschikken om het bij FC Twente te kunnen gaan maken. Echter zal Gyasi hiervoor naar eigen zeggen hard moeten blijven werken. “Het is snel gegaan. Ik wil hard blijven werken, want ik ben zeker nog niet uitgeleerd.”

Een van zijn opvallende momenten bij FC Twente tot dusver is ongetwijfeld het doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, half december. Na een fraaie actie bracht Gyasi zijn ploeg in De Grolsch Veste op 2-1. “Die goal deed me veel”, erkent Gyasi. “Ik heb veel meegemaakt en het was heel bijzonder voor mij om in zo’n wedstrijd te scoren.” Ook in de gewonnen wedstrijd bij AZ stond Gyasi in de basis, waardoor hij 2012 met een lekker gevoel afsloot.

De rappe buitenspeler kwam in de zomer van De Graafschap naar Jong FC Twente en speelde tot dusver negen competitieduels in de hoofdmacht van de Enschedese club. Zijn debuut maakte hij in de Europese thuiswedstrijd tegen FC Inter Turku.


“Ik ben bij de beloften begonnen en mocht al snel meespelen met het eerste. Een jaar geleden had ik niet eens een club en zou ik in januari bij De Graafschap beginnen. Nu speel ik in de top van de Eredivisie. Ik weet dat het snel is gegaan afgelopen jaar en ik geniet er dan ook echt van.”

Gyasi stelt zich een duidelijk doel

Voor na de winterstop heeft Gyasi zich een duidelijk doel gesteld. “Ik wil graag bij de eerste selectie blijven. Door hard te werken weet ik dat ik in beeld kan blijven. Alle minuten die ik mag spelen zijn mooi meegenomen en een extra ervaring voor mij, ik ben nog jong. Bij FC Twente heb je alleen maar goede spelers om je heen en daar leer je veel van. Ik wil mijn ‘ding’ blijven doen en ik voel dat ik zeker nog niet uitgeleerd ben.”

www.fctwente.nl
gyasi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties