Nieuws

"Ik denk dat Barcelona meer tegen ons opkijkt"

"Ik denk dat Barcelona meer tegen ons opkijkt"

De wedstrijd tussen FC Twente Vrouwen en FC Barcelona komt steeds dichterbij. Hoe dichter de wedstrijd nadert, hoe meer het er ook op gaat lijken dat het Nederlandse record van 'De meeste toeschouwers bij een vrouwenvoetbalwedstrijd' gebroken gaat worden. De FC Twente Vrouwen hebben er vooral heel veel zin in en kijken uit naar een mooie voetbalavond, aanstaande woensdag.

"We hebben een hele mooie loting getroffen, zowel sportief gezien als qua affiche. Dat zie je ook aan de kaartverkoop", vertelt trainer Arjan Veurink aan FC Twente TV.

Ondanks dat de loting goed heeft uitgepakt voor de Vrouwen, waakt Veurink voor onderschatting. "We hebben ze zondag 'Live' zien spelen in Barcelona. Laat het helder zijn; het is echt een goeie ploeg. Veel kwaliteit, voorin vooral. Al zie ik zeker ook mogelijkheden met onze aanval en ons middenveld tegen hun verdediging. Als ik naar hun laatste linie kijk dan mis ik daar wel wat snelheid, snelheid die onze voorste linie wel heeft. Sportief gezien zie ik kansen om Barcelona ook te verslaan."

"Ik denk dat dit een van de belangrijkste wedstrijden voor ons is", doet de in bloedvorm verkerende Jill Roord een duit in het zakje. "Een unieke prestatie dat we een ronde verder zijn in de Champions League. Dat is een droom voor ons, ik heb er heel veel zin in!"

Filosofie van de club

"Wat ik tot nu toe gezien heb; de filosofie van de club, 4-3-3 spelen, opbouw van achteruit en op die manier tot kansen komen", gaat Veurink zijn analyse verder. "Het is de vraag of ze dat tegen ons ook kunnen. We gaan kijken hoe we het ze zo moeilijk mogelijk kunnen maken."

Niet bang voor Barcelona

"Ik weet dat erover gesproken wordt op het moment dat je zo'n prestatie levert, dan kent ineens iedereen FC Twente. Wij zijn niet bang voor Barcelona. Met het aantal mensen dat nu al gaat komen, denk ik eerder dat het andersom zal zijn, dat Barcelona tegen ons opkijkt."

Clean Sheet

"Ik denk dat het in ieder geval heel belangrijk is dat we de nul houden. Aan de andere kant: Bayern heeft ook een goal gescoord en uiteindelijk hebben wij toen ook gewonnen. Het zou fijn zijn als zij in ieder geval niet scoren."

Veurink wil het onderwerp 'de nul houden' liever niet aansnijden. Op het moment dat er dan toch een goal valt, lijkt alles verloren. "Wij moeten gewoon zorgen dat we scoren. Zo zullen we de wedstrijd ook benaderen. We zullen er vol op knallen en Barcelona onder druk zetten", sluit de oefenmeester af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties