Nieuws

Jan van Halst

Jan van Halst

Jan van Halst (Utrecht, 20 april 1969) is een Nederlandse ex-profvoetballer en analyticus bij NOS Studio Voetbal. Tevens WAS hij Commercieel Manager en Manager Algemene Zaken van FC Twente.

Aan alle mooie dingen komt een eind zeggen we wel eens. Zo ook aan de samenwerking tussen Jan van Halst en FC Twente. Zoals op de Clubsite te lezen is vertrekt het bijtertje (een oude zeur zoals hij zelf zegt) per 1 december 2011. Bekijk ook de Video helemaal onderop deze pagina!

Eerder konden we al ervaren dat één van de toonaangevende gezichten van Eredivisie Live – het voetbalkanaal zou verlaten om aan de slag te gaan bij de NOS. Hij wordt daar vaste tafelgast bij Studio Voetbal en zal bij Champions League-wedstrijden en EK-duels van Oranje als analist optreden. Jan van Halst noemt het een privékeuze, omdat hij door zijn werkzaamheden voor Eredivisie Live weinig thuis was.

Tijd om eens even stil te staan en een stukje over die kale bijter te schrijven.

Huldiging Jan van Halst

Tijdens de wedstrijd FC Twente - NAC (1998-1999) werd Jan van Halst grootst gehuldigd door de Ultras als dank voor zijn inzet voor FC Twente en de supporters. Van Halst zou vertrekken naar Ajax waar zijn jeugdidool Jan Wouters coach was. Gelukkig hebben we de foto´s nog.
[nggallery id=10]

Loopbaan Jan van Halst

Van Halst begon zijn voetbalcarrière bij Jonathan, in Zeist. Daar werd hij opgemerkt door FC Utrecht, waarvoor hij in het seizoen 1988/1989 zijn eerste wedstrijd speelde.

Het jaar erop kwam Van Halst uit voor de toen nog betaald voetbalclub FC Wageningen.Daarop trok FC Twente hem met ingang van het seizoen 1990/1991 aan. Van Halst bleef er tot en met het seizoen 1998/1999 en speelde 224 wedstrijden voor de club, waarin hij achttien maal doel trof.

In 1999/2000 speelde Van Halst voor AFC Ajax. Het jaar erop werd hij overbodig geacht en verhuurd aan Fortuna Sittard.In 2001/2002 kreeg hij een nieuwe kans bij Ajax, maar overtuigde niet. Ook in 2002/2003 begon Van Halst het seizoen bij Ajax, maar kwam daar niet verder meer dan twee extra wedstrijden.

Hij sloot zijn carrière af bij Vitesse. Na dat seizoen (2002/2003) zette van Halst een punt achter zijn actieve voetballoopbaan.(Wikipedia)

Jan van Halst als Sportspeaker

Jan van Halst kan door zijn ervaring op het veld en in de bestuurskamer een presentatie geven over de link tussen sport en het bedrijfsleven. Het is interessant hoe Jan van Halst, door hard te werken, de top heeft bereikt. Hij presenteert over het functioneren binnen een team, coachen, je sterke punten benutten en ook gebruiken. Persoonality Payrolling tijdens de Week van de Ondernemer.
[youtube]l04om0lZ2Lw[/youtube]

Jan bedankt

Jan je hebt niet alleen als speler al bewezen een kale bijter te zijn voor de club, en wij wensen jou en je familie het beste voor de toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties