Nieuws

Jordy Clasie complimenteert FC Twente

Jordy Clasie complimenteert FC Twente

Gisteren hervatte FC Twente de competitie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Alfred Schreuder liet zijn ploeg voor het eerst in het 5-3-2 systeem spelen. Dit was wel degelijk te merken op het veld, ook aan Feyenoord is deze verandering niet voorbijgegaan. In de eerste helft van de wedstrijd heeft FC Twente door de defensieve speelstijl goed weerstand geboden tegen het machtige Feyenoord. Jordy Clasie complimenteert de Tukkers hiervoor.

"We hadden veel moeite met Twente. Vooral met hun speelwijze", vertelt Jordy Clasie na afloop tegenover FOX Sports. Dat Feyenoord de ploeg van Alfred Schreuder in de eerste helft niet de baas kon worden was goed te merken. FC Twente creëerde verschillende grote en kleine kansen en was daarmee zeer gevaarlijk. De Rotterdammers hadden veel moeite om zich door de defensie te worstelen tot een aanval te komen. "Ze maakten de ruimtes groot en op het middenveld leek het soms alsof ze een man meer hadden." vervolgt Clasie.

[google] Toch wist FC Twente dit niet vol te houden. Waar doelman Stevens in de 37ste minuut nog een strafschop stopte, was het nog geen minuut later alsnog raak door een treffer van Lex Immers. FC Twente was nog niet lang terug uit de kleedkamer of Orlando Engelaar scoorde de gelijkmaker. Dit gaf de Tukkers nog enig vertrouwen, maar door verslapping in het elftal van Schreuder wist Feyenoord in slechts drie minuten tijd de Tukkers de genadeslag toe te brengen. In de 59ste en 62ste minuut sloegen Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius toe en beslisten daarmee de wedstrijd.

"We hebben het een en ander omgezet en kwamen we niet meer in de problemen. We speelden op karakter en als het op vechtvoetbal aankomt, winnen wij het van FC Twente." besluit Jordy Clasie.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties