Nieuws

Joshua John: "Krijg tijd van FC Twente"

Joshua John: "Krijg tijd van FC Twente"

Joshua John verruilde Sparta maandag voor FC Twente. De aanvaller rekent niet direct op een basisplaats. "Ik krijg de tijd", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De 23-jarige John tekende in Enschede een contract voor 2,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen. FC Twente betaalt een bescheiden transfersom voor de linksbuiten, die in Rotterdam in het bezit was van een aflopende verbintenis.

"Dit is voor mij een hele mooie overstap", begint John, die zich donderdag voor het eerst in Enschede meldt. "Ik heb er heel veel zin in. FC Twente volgt me al langere tijd. Dit is het goede moment om een stap te maken. Zowel voor mij als voor Sparta."

De flankspeler was bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van de Kasteelclub. Spelers als Nick Viergever, Erik Falkenburg, Kevin Strootman en Lerin Duarte kozen de afgelopen jaren voor een stap hogerop, maar voor John bleef een transfer uit.

"Als je al die jongens ziet vertrekken, hoop je dat er voor jou ook iets moois komt. Er waren wel aanbiedingen uit het buitenland, maar daar wilde ik op jonge leeftijd niet naar toe. Het is goed dat het zo gelopen is. Bij FC Twente krijg ik de tijd om me te ontwikkelen. Ze hebben een heel plan waar ik me in kon vinden. We zullen zien hoe snel ik het oppik", aldus John, die overigens geen familie is van kersverse teamgenoot Ola John.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties