Nieuws

Kippenvel en ergernis, historie van toen en de ondergang van nu

Kippenvel en ergernis, historie van toen en de ondergang van nu

Voor het eerst sinds lange tijd treffen Sportclub Enschede en Enschedes Boys elkaar weer op het voetbalveld. Over twee weken staat het affiche ingepland, uitgerekend in hetzelfde jaar dat de club die is ontstaan uit de fusie tussen beide clubs haar 50ste verjaardag viert. De avond daarvoor wordt het jubileumboek in de Grolsch Veste gepresenteerd.

[google]Leon ten Voorde van de TC Tubantia kreeg deze week de proefversie van het boek onder ogen. Met gemixte gevoelens bladerde hij het boek door; kippenvel vanwege de historie, ergernis om de ondergang van tegenwoordig. Gezien de historie is FC Twente de nummer vier van Nederland. Volgens Ten Voorde hoort daar dan ook de lat te liggen, terwijl Van den Belt had aangegeven dat de Enschedeërs volgend seizoen weer kunnen concurreren met clubs als FC Utrecht en FC Groningen.

De Bankzitter vraagt zich af hoe de verantwoordelijken voor de financiële malaise worden afgeschilderd in het boek dat over 50 jaar zal verschijnen: 100 jaar FC Twente. Het lot heeft bepaald dat het jubileumboek over 50 jaar FC Twente vlak voor de wedstrijd tegen Willem II wordt gepresenteerd; een heuse degradatiekraker. "Dat hoofdstuk blijft de lezers van nu gelukkig nog bespaard", besluit Ten Voorde zijn column.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties