Nieuws

KNVB past regels aan voor beloftenteams Jupiler League

KNVB past regels aan voor beloftenteams Jupiler League

Gisteren werd in Zeist het eerste seizoen van de nieuwe Jupiler League geëvalueerd. De KNVB is uitermate tevreden over het eerste seizoen, maar heeft desondanks besloten een aantal aanpassingen door te voeren in de regels voor de beloftenteams. Zo wordt de 15 wedstrijden regel aangepast en zal er niet meer worden gespeeld tijdens interlandperiodes.

Het niet spelen tijdens interlandperioden moet het aantal te gebruiken spelers terugdringen bij de beloftenteams. Het afgelopen seizoen is gebleken dat niet internationals tijdens interlandperiodes extra speeltijd kregen in de Jupiler League. Dit is komend seizoen niet meer mogelijk aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB.

"Tijdens de interlandperiode werd er vorig seizoen in de Jupiler League gewoon doorgevoetbald, waardoor de niet-internationals vaak speelminuten kregen in het beloftenteam. Komend seizoen wordt er tijdens het interlandvoetbal niet doorgespeeld. Als je dit gegeven toepast op afgelopen seizoen komen Jong Ajax en Jong FC Twente op 33 spelers en Jong PSV op 30 spelers." Dit in tegenstelling tot de cijfers van dit seizoen: Jong Ajax 54 spelers, Jong PSV 42 spelers en Jong FC Twente 41 spelers.

De tweede aanpassing is het aanpassen van de 15 wedstrijden regel voor spelers onder de 23 jaar. Vorig seizoen mochten spelers die 15 keer deelnamen aan een Eredivisiewedstrijd, ongeacht of het één minuut of 90 minuten was, niet meer uitkomen voor het beloftenteam. Deze regels is naar wens van Ajax, PSV en FC Twente aangepast.

[google]"Het is natuurlijk niet wenselijk dat een invalbeurt van één minuut bij het eerste consequenties heeft voor speeltijd bij een beloftenteam", vervolgt De Jong. "Volgend seizoen houden we grens aan van 15 wedstrijden, maar een speler moet dan wel meer dan 45 minuten hebben gespeeld. Dan telt het pas als een wedstrijd." Spelers ouder dan 23 jaar krijgen een grens gesteld van 10 wedstrijden in plaats van 15. "Zo blijven we sleutelen", besluit De Jong.

Win kaartjes voor afscheidswedstrijd Sander Boschker

Twente Insite verloot 3 kaartjes voor de afscheidswedstrijd van Sander Boschker. Wil jij Sander Boschker vanaf de eerste rij uitzwaaien? KLIK DAN HIER om mee te doen!
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties