Nieuws

KNVB wil programma eventueel wijzigen

KNVB wil programma eventueel wijzigen

De eerste thuiswedstrijd van FC Twente in het seizoen 2011/2012 staat op het programma voor zaterdagavond 13 augustus. Door de stadionramp bestaat er een kans dat het stadion dan niet speelklaar is, daarom denkt de KNVB aan wijzigingen.
"Als het duel ’s avonds niet gespeeld kan worden, dan beschouwen wij dat als overmacht en zullen er wijzigingen in het schema aangebracht worden", aldus een verklaring van de KNVB in De Telegraaf.

Vorige week stortte een deel van het dak van De Grolsch Veste in, daarbij kwamen twee mensen om het leven. De ramp heeft naast het leed voor de nabestaanden en overige slachtoffers ook nadelige gevolgen voor FC Twente. Financieel is het een strop, maar ook het spelen van thuiswedstrijden wordt mogelijk een probleem. Momenteel is het stadion nog onderzoeksterrein voor de politie.

Het feit dat de eerste competitiewedstrijd voor zaterdagavond op de planning staat, geeft de meeste problemen. Er is door de ramp een gebrek aan stadionverlichting, waardoor een avondwedstrijd lastig lijkt. De KNVB heeft nu dus laten weten mee te denken met de club uit Enschede. De thuiswedstrijd in de voorronde van de Champions League wordt mogelijk afgewerkt in het Duitse Gelsenkirchen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties