Nieuws

'Kruisgraaier' uit Iran op proef

'Kruisgraaier' uit Iran op proef

FC Twente neemt vanaf vrijdag de Iraniër Sheys Rezaei op proef. De in eigen land veelbesproken verdediger mag zich een week lang bewijzen bij de Enschedeërs.

Achtvoudig international Rezaei werd onlangs door zijn club Persepolis FC ontslagen na het op controversiële wijze vieren van een doelpunt. Ook ploeggenoot Mohammad Nosrati kreeg daarvoor zijn congé.

Eerst was het Nosrati die na een treffer aan de billen van zijn ploeggenoot zat. Bij een andere goal was het de beurt aan Rezaei. De Iraniër graaide van achteren tussen de benen van één van zijn medespelers. In het streng islamitische land ontstond hierover veel commotie.

Beide spelers werden voor onbepaalde tijd geschorst en kregen een boete van ruim dertigduizend euro, meldt het De Telegraaf. Persepolis ontsloeg het duo, dat volgens een ultraconservatieve rechter veroordeeld moest worden tot 74 zweepslagen en twee maanden achter slot en grendel. Dat leed lijkt ze echter bespaard te blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties