Nieuws

Kunstgras verovert Nederlands profvoetbal in hoog tempo

Kunstgras verovert Nederlands profvoetbal in hoog tempo

Het is misschien wel de meest besproken ondergrond in Nederlandse stadions, kunstgras. En dit seizoen worden er in Nederland voor het eerst meer wedstrijden gespeeld op kunstgras, dan op het oude, vertrouwde echte gras. Infostrada Sports ging op onderzoek uit, en kwam tot de conclusie dat maarliefst 52 procent van het Nederlandse profvoetbal wordt afgewerkt op de rubberen velden.

Veel voetballiefhebbers moeten niets hebben van kunstgras. Toch zijn er genoeg profclubs die het natuurgras hebben vervangen voor kunstgras. ADO Den Haag, Cambuur, Excelsior, Heracles en PEC Zwolle beschikten al over een nepveld, daar komt dit seizoen prompvendus Roda JC ook nog eens bij. Heracles Almelo startte de hype, door in 2003 als eerste profclub een kunstgrasveld aan te leggen in het stadion. De Eredivisie telt nu zes kunstgrasvelden.

[google] In de Jupiler League zijn dat er nog een paar meer, onder meer hierom ontstaat het kunstgrasoverwicht van 52 procent. FC Dordrecht, Jong PSV, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Oss, FC Volendam, FC Eindhoven, Sparta, VVV, Telstar, FC Emmen, RKC, Helmond Sport en MVV. Telstar en MVV spelen al op de rubberen mat. Op FC Dordrecht en Jong PSV na legden al deze clubs deze zomer de alternatieve velden neer in het stadion. Enkel Go Ahead Eagles, Achilles'29, Fortuna Sittard, Jong Ajax en NAC spelen in de Jupiler League nog op echt natuurgras.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties