Nieuws

"Laat de koeien dansen en grazen in het verse, malse gras, want het is lente."

"Laat de koeien dansen en grazen in het verse, malse gras, want het is lente."

In zijn wekelijkse column in de TC Tubantia schrijft Bankzitter Leon ten Voorde over de actualiteit rondom de club uit Enschede. De lente heeft haar intree gedaan in Nederland, maar niet voor FC Twente. Volgens het voetbalweekblad Voetbal International Zien de Tukkers een Siberische winter tegemoet.

Ten Voorde geeft aan dat hij de nieuwe directeur (Gerald van den Belt, red.) alleen maar verstandige dingen hoort zeggen. De columnist vindt dat de grendel van de staldeuren mag. "Laat de koeien dansen en grazen in het verse, malse gras, want het is lente."

"‘Lente in Twente, lente in Twente Als ik weer zo’n Tukker zie, vol met bier en sympathie Lente in Twente, lente in Twente Het leven is zo slecht nog niet’ (Toontje Lager 1982) Toontje Lager heet de band en ja, verdorie, dat geldt nu (oh ironie) helemaal voor FC Twen­te", schrijft de journalist. Volgens hem wordt er sinds jaren weer normale taal gesproken in de Grolsch Veste.

"Rood is rood en de one-tie-board noemen we straks gewoon weer het bestuur. Dat maakt het wel zo overzichte­lijk allemaal. Natuurlijk zal er nog pijn worden geleden, maar als ze bij Twente een paar goe­de huurlingen op de kop tik­ken (gratis tip: een centrale ver­dediger, een buitenspeler en een spits) en ze snijden de rot­te appels uit de selectie, dan staat er straks nog steeds een prima groep. Gutiérrez, Tapia, Ziyech, Eghan, Ter Avest, Van der Lely: daar kunnen we met z’n allen toch best vrolijk van worden?"

[google]FC Twente moet volgend seizoen terug naar een spelersbudget van 10 miljoen euro. Een bedrag waar je leuke dingen mee kunt doen. Feyenoord zat een aantal jaar geleden in een vergelijkbaar pakket als Twente nu. De Rotterdammers zijn ook uit het dal gekropen. Ten Voorde denkt het te weten: "Als Aldo van der Laan dat zuinige gezicht nou eens inruilt voor iets dat op vreugde lijkt en Joop Munster­man ervoor zorgt dat zijn spreekpop Johan Derksen zich koest houdt, dan wordt die Si­berische winter misschien wel een doodnormale Hollandse winter. Met een beetje vorst, wat papsneeuw en uiteindelijk de lang verwachte dooi."

Met deze mooie woorden besluit De Bankzitter zijn column.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties