McClaren duidelijk: "2 domme fouten achterin"

Een dag voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo sprak FC Twente-trainer Steve McClaren al over een serieuze test voor zijn manschappen. Ook in de rust, toen het 0-1 stond, werd dat weer opgepakt maar het mocht uiteindelijk allemaal niet baten. Twente slaagde niet in de uitdaging, verloor met 2-3 en laat na de koppositie over te nemen van PSV.

"Van een nederlaag leer je meer over je ploeg dan van een overwinning'", zei McClaren. "In de rust zei ik tegen ze: We staan nu achter, zie de tweede helft als een test of we mee gaan doen om het kampioenschap. Want om de titel te pakken, moet je dit soort wedstrijden winnen. We zijn gezakt voor die test."

De Engelse oefenmeester geeft vooral nonchalanse aan de kant van de thuisploeg de schuld. "We begonnen nog goed aan de wedstrijd. Maar daardoor dachten we ook: och, het gaat goed, dit komt wel goed. Vervolgens kwamen we op achterstand en moesten we gaan forceren.

Toen Luuk de Jong FC Twente ver in de tweede helft op 1-1 zette had McClaren nog hoop. 'Het had nog gekund. Vervolgens maakten we achterin twee stomme fouten. Dan houdt het op.'

Interview Steve McClaren na afloop van de wedstrijd.