Nieuws

Oefenwedstrijd bevestigd: Arnautovic maakt comeback in De Grolsch Veste

Oefenwedstrijd bevestigd: Arnautovic maakt comeback in De Grolsch Veste

FC Twente gaat officieel oefenen tegen het Italiaanse Bologna FC 1909. Precies een maand geleden dook in de Italiaanse media al op dat het duel gespeeld zou worden. FC Twente heeft dat vrijdag bevestigd. Het duel wordt gespeeld op vrijdag 29 juli, een week na het duel tegen FC Schalke 04 en zes dagen voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Op vrijdag 29 juli om 19:00 wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Kaartinformatie over het duel volgt later. Het is het laatste duel dat gepland staat in de voorbereiding op het seizoen 2022-2023. Op donderdag 4 augustus staat met de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League het eerste officiële duel op het programma. Drie dagen later speelt FC Twente haar eerste eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De Tukkers gaan dan op bezoek bij NEC in Nijmegen.

Bologna FC 1909 werd het afgelopen seizoen dertiende in de Serie A, de hoogste voetbalcompetitie van Italië. De bekendste speler van Bologna is voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic. De Oostenrijkse spits speelde van 2006 tot 2009 voor de Tukkers. In 44 eredivisiewedstrijden was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists. Arnautovic is niet de enige bekende bij Bologna: ook Nederlanders Densio Kasius, Mitchell Dijks, Sydney van Hooijdonk en international Jerdy Schouten spelen bij de Italiaanse club.

Oefenprogramma FC Twente seizoen 2022 - 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties