Nieuws

"Om nou meteen met de fanfare door het dorp te gaan vind ik overdreven"

"Om nou meteen met de fanfare door het dorp te gaan vind ik overdreven"

FC Twente won gisteravond in extremis van De Graafschap. Met een man minder knokte de ploeg van René Hake zich in blessuretijd naar 2-1. De euforie na afloop was groot, zo viel ook clubwatcher Peter Wekking van Voetbal International op. Toch was er ook nog wel aan te merken over het spel van de Tukkers.

Gisteravond zat de spirit er, in tegenstelling tot voorgaande weken, wel in. "Spirit zat er zeker in, tot de laatste minuut", zegt Wekking op VI Radio. "Waarschijnlijk ook veroorzaakt door de gebeurtenissen op het veld; vroege rode kaart voor Marsman, verdergaan met tien man, de penalty die er ook nog eens in ging. Twente maakte wel weer snel gelijk. Vanaf dat moment was de ploeg van Hake continu op zoek naar mogelijkheden. En op het eind was het vooral Twente dat op zoek was naar de overwinning en niet De Graafschap. Dat is natuurlijk wel heel erg vreemd, omdat De Graafschap een uur lang met een man meer heeft gespeeld en daar eigenlijk helemaal niks mee heeft gedaan."

Het was opnieuw Hakim Ziyech die beslissend was voor FC Twente, maar hij was niet de enige die voorop in de strijd ging. "Tapia speelde voor het eerst sinds weken weer een goede wedstrijd, maakte ook vooral goede keuzes. Twente had een numerieke minderheid op het veld, maar Mokotjo was in defensief opzicht voor de balans heel goed. Die namen ook een voortrekkersrol. Cabral speelde uitstekend, zeker gezien zijn geschiedenis. Twee weken geleden werd hij nog weggestuurd, omdat hij te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezig was. Gutiérrez viel zes minuten voor tijd in en had een magistrale pass op Ziyech. Het was toch de voetbalkwaliteit van dit soort spelers wat de doorslag gaf."

[google]Volgens Wekking biedt deze kwaliteit, mits ze niet vertrekken, wel houvast om in de tweede seizoenshelft beter te presteren. "Van de andere kant moet je ook constateren dat er gisteren tegen De Graafschap ook weer de nodige fouten zijn gemaakt. Als je de inleiding ziet tot de strafschop; Andersen trapt helemaal mis op een pass, Peet Bijen dekt helemaal verkeerd. Dus daar gaan nog wel de nodige dingen verkeerd. Zo lang deze fouten gemaakt worden, zal het voor FC Twente heel lastig worden om überhaupt wedstrijden te winnen. Je moet wel in ogenschouw nemen dat FC Twente zaterdag gewonnen heeft van met afstand de zwakste ploeg in de Eredivisie, dus om nou meteen met de fanfare door het dorp te gaan vind ik ook wat overdreven."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties