Nieuws

Ongewenste Utrecht supporters starten bodemprocedure

Ongewenste Utrecht supporters starten bodemprocedure

Zes supporters van FC Utrecht stappen naar de rechter vanwege het stadsverbod dat zij hebben gekregen van de gemeente Enschede voor dit weekend. Zondag speelt hun club tegen FC Twente, maar de fans mogen de stad niet in. Na de nederlaag van FC Utrecht in december braken rellen uit Na de nederlaag van FC Utrecht in december braken rellen uit.

De zes maakten deel uit van een groep van 59 Utrecht-fans die een stadsverbod kregen voor zondag. Zij kregen eerder een landelijk stadionverbod opgelegd van de KNVB, omdat zij betrokken zouden zijn bij rellen na de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente begin december.

Reden
Burgemeester Peter van den Oudsten (PvdA) is bang dat de wedstrijd weer tot een confrontatie zal leiden en wil de Utrecht supporters daarom weren. Van der Graaf denkt daar anders over. 'Mijn cliënten hebben een stadionverbod, dus ze hebben ook geen reden om naar Enschede te gaan, het is pure 'symboolpolitiek', zegt de advocaat.

Volgens de advocaat is de reden van de gemeente om het groepje te weren niet gebaseerd op feiten. Twaalf supporters van FC Twente die meededen aan de rellen eind vorig jaar, hebben ook een stadionverbod gekregen van de KNVB.

Geluidsfragment NOS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties