Nieuws

Oud-back heeft weinig empathie met noodlijdend FC Twente

Oud-back heeft weinig empathie met noodlijdend FC Twente

Clemens Zwijnenberg speelde tussen 1988 en 1995 voor FC Twente. De rechtsback werd in 1987 van KVV Losser naar Enschede gehaald en twijfelde niet toen acht jaar later Feyenoord interesse toonde. Na twee jaar Feyenoord speelde hij voor het Deense Aalborg Bk, het Engelse Bristol City, NAC Breda en sloot hij zijn carrière af bij het Oostenrijkse Austria Lustenau.

Momenteel is Zwijnenberg, in het verleden nog actief als jeugdtrainer bij FC Twente, hoofdtrainer van VV Oldenzaal en voelt zich hier op zijn gemak. Daarnaast is hij verkoopadviseur bij Leerkes lichtconcepten. Ambities om trainer te worden in het betaald voetbal heeft de 45-jarige Zwijnenberg vooralsnog niet. “Nee, op het moment niet. Ik ben te laat begonnen. Vroeger moest ik er niets van weten, maar de stage bij Twente beviel me goed. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. Het zit in mijn achterhoofd volgend jaar oefenmeester 1 te doen. Coach betaald voetbal erachteraan zou kunnen, maar ik bekijk het stapje voor stapje."[google]

Zwijnenberg volgt het Nederlandse voetbal op de voet. De voormalig back van de Tukkers heeft met name nog veel sympathie voor Feyenoord. Dat het FC Twente nu slecht gaat doet hem weinig. “Nee. Naar mijn mening zijn ze te snel omhoog geklommen, in de waan dat ze een topclub waren. Maar een topclub worden duurt meerdere jaren. Ik denk dat het wel goed is dat ze een stapje terug doen. Het ging te snel. Wat ik wel leuk vind is dat jongens als Ter Avest en Van der Lely nu kansen krijgen. Daar heb ik meer feeling bij dan al die namen die McClaren altijd kocht", besluit Zwijnenberg in gesprek met Huis aan Huis.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties