Nieuws

"Pas afgelopen week ontwaarde ik in FC Twente weer een eensgezinde voetbalclub"

"Pas afgelopen week ontwaarde ik in FC Twente weer een eensgezinde voetbalclub"

Na John Kroon van het NRC wijt Sjoerd Mossou van het AD nu ook een column aan de huidige situatie bij FC Twente. Eerder was de Enschedes club volgens hem een doodnormale provincieclub, "tegenwoordig een luchtkasteel op instorten", zo schrijft hij. Over de harde val die FC Twente de laatste jaren heeft gemaakt. "Met de voortanden op de stoeprand."

Om bij de metaforen te blijven, doet de journalist er nog een schepje bovenop: "FC Twente is de jarige die zichzelf, na een hemels avondje stappen met drank en lekkere wijven, opeens terugvindt in zijn eigen kots. Halfnaakt. Bloedend."

Het leiden van een voetbalclub is anders dan het leiden van een gewoon bedrijf. Bij een bedrijf gaat het puur om economisch belang: geld verdienen. Bij een voetbalclub moet er geld verdiend worden om vervolgens betere spelers te halen, waarmee grotere successen behaald worden.

[google]Hoe groter de successen, hoe groter de uitgaven: duurdere spelers moeten gehaald worden om de successen te blijven garanderen en de bestaande spelers willen een hoger salaris voor hetgeen dat ze gepresteerd hebben. "Hoe groter de ambitie en hoe megalomaner de voorzitter, des te hoger de prijs."

Na het kampioenschap 2010 vond Mossou het elk jaar minder leuk om in De Grolsch Veste te komen. De bescheidenheid die de club voor het kampioenschap zo kenmerkte, nam na het behalen van de schaal minder. Op de tribunes werden mensen eerder ontevreden. "Pas afgelopen week ontwaarde ik in FC Twente - in al zijn kwetsbaarheid - weer een eensgezinde voetbalclub, die in staat is een complete regio te verbinden. Boosheid en woede, maar nu verpakt in strijdbaarheid", refereert de columnist aan de sfeeractie van afgelopen zaterdag.

Hij verwacht ook dat als de grootste puinhoop is opgeruimd bij de Tukkers, de club weer ouderwets leuk wordt. "Waar niet een vage investeringsmaatschappij bepaalt welke spelers er moeten komen of gaan, maar gewoon Jantje van Staa en Evert Bleuming, of voor mijn part Jeroen Heubach", besluit hij

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties