Nieuws

Prijzen worden gewonnen op het trainingsveld

Prijzen worden gewonnen op het trainingsveld

Het come on en schallen als vanouds over het veld. Voor het eerst sinds anderhalf jaar leidt Steve McClaren weer een training van FC Twente. De locatie is het stadionnetje van Maspalomas, waar vanavond de eerste oefenwedstrijd tegen Lausanne Sports wordt gespeeld. Behalve het stralende weer met temperaturen boven de twintig graden is ook het humeur in het FC Twente-kamp opperbest tijdens het trainingskamp op Gran Canaria. Het chagrijn van de afgelopen weken en maanden, dat leidde tot het ontslag van Co Adriaanse, is vergeten en het optimisme over een nieuw elan in de tweede seizoenshelft levensgroot.

,,De eerste indruk van de groep is heel positief. Ik ben blij, dat ik weer op het veld kan staan”, vertelde McClaren na afloop. Hoezeer de Engelsman stond te popelen van ongeduld om te beginnen met trainen, bleek wel een dag eerder. De middagtraining zou niet haalbaar zijn voor de nieuwe FC Twentetrainer, wiens 4,5 uur durende vlucht uit Düsseldorf gelijktijdig zou landen op de luchthaven van Gran Canaria.

Halverwege de oefensessie stond de nieuwe roerganger ineens toch aan de rand van het veld. In zijn nette pak ‘ every inch an English gentleman ’. Vanaf de bagageband had McClaren direct koers gezet naar het trainingsveld in San Agustin zonder zich op te frissen of zijn bagage in het hotel te zetten. Het partijtje lag even stil voor een drinkpauze en alle spelers en leden van de technische staf en het begeleidingsteam kwamen naar McClaren toe om hem ter verwelkoming een hand te geven.

Dat ging er allemaal heel ongedwongen aan toe. De komst van een nieuwe trainer roept bij een voetbalclub normaal gesproken een al dan niet verwachtingsvolle spanning op, maar die was nu in het geheel niet merkbaar. ,,Het voelde allemaal heel vertrouwd. Net alsof we gisteren nog met hem hadden gewerkt en hij niet anderhalf jaar was weggeweest”, vertelde Dwight Tiendalli, een van de acht spelers, die de eerdere periode met de Engelsman al meemaakten.

,,Een deel van de groep ken ik natuurlijk al en de andere spelers hoop ik snel te leren kennen”, vertelde McClaren, die er blijk van gaf daarmee al ver gevorderd te zijn. Tijdens de training in Maspalomas en ’s middags in San Agustin moedigde hij net zo gemakkelijk voor hem nieuwe spelers als Nils Röseler en Willem Janssen aan als de spelers die hij al langer kende. McClaren liet beide trainingen over aan zijn assistenten en observeerde nauwgezet, zoals hij ook al in zijn eerste periode in Enschede veel ruimte en vrijheid gaf aan de andere leden van de technische staf.

Met zijn ontspannen aanpak heeft McClaren de groep in ieder geval snel voor zich gewonnen. Na de training werd hem met Leroy Fer binnen gehoorsafstand de vraag gesteld hoe de conditie van het veld was. ,,Heel goed, behalve rondom Leroy, want daar was het heel hobbelig”, vertelde de Engelsman met een schuin oog op de middenvelder, die de voetbalhumor wel kon waarderen.

,,Zo is deze trainer. Hij staat midden tussen de spelers, maar ik heb wel het gevoel, dat hij ook weet wanneer hij boven de groep moet gaan staan. Verder is hij heel down to earth en zeker geen dictator. Daar houd ik van en dat past ook bij deze groep”, aldus Fer.

In een meeting van een half uur had McClaren zichzelf zaterdagavond in het spelershotel Riu Palace Meloneras bij de spelers geïntroduceerd. ,,Het was een enthousiast verhaal, dat goed overkwam op mij. Het was zelfs zo, dat we er gewoon zin van kregen om direct het veld op te gaan”, vertelde Marc Janko. De Oostenrijker miste gisteren beide trainingssessies vanwege een lichte knieblessure, maar hoopt vandaag de draad weer op te kunnen pakken.

,,De trainer zei nog met een lach, dat het jammer is, dat we een trainingsveld zonder verlichting hebben, anders waren we direct naar buiten gegaan”, aldus Janssen. ,,De trainer heeft ons zijn visie uiteengezet en dat klonk heel goed. Ik vond het een heel motiverend en bevlogen verhaal, dat me aansprak. De trainer heeft ons verteld, dat wedstrijden en prijzen worden gewonnen op het trainingsveld en daar gaan we deze week heel hard werken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties