Nieuws

'Ruiz zorgt voor onrust bij PSV'

'Ruiz zorgt voor onrust bij PSV'

Anderhalf week geleden tekende Bryan Ruiz een contract voor een half seizoen bij PSV. De Brabantse club legde maar liefst één miljoen Euro neer voor de Costa Ricaan wiens komst door kenners werd beschouwd als laatste strohalm in de race om de titel. Deze werd in dé wedstrijd van het jaar, uit bij Ajax, niet gegrepen. De Eindhovenaren verloren het duel waardoor het landskampioen definitief uit zicht raakte en de club zich nu volledig moet richten op de plekken voor de Europa League.

Volgens technisch directeur Brands werd de groep stil toen het nieuws bekend werd gemaakt dat Ruiz de selectie zou komen versterken. Stilte die snel verdween nadat een aantal spelers van PSV tot het besef kwamen dat door de komst van Ruiz hun eigen speelminuten in gevaar komt. Narsing, Josefzoon en in mindere mate Bakkali zijn het slachtoffer geworden van de komst van de voormalig FC Twente aanvaller die de club maar liefst 62.500 Euro per wedstrijd kost.

Brands pareerde de eerste wanklanken in de Voetbal International. "Natuurlijk zullen ze dit niet leuk vinden, maar concurrentie hoort bij een topclub. Het is hier PSV, geen Willem II." Een duidelijke boodschap naar de eigen contractspelers waar de club ook volgend seizoen mee verder moet.

Afgelopen zaterdag was het Depay wiens reactie weinig te wensen overliet. De aanvaller was zichtbaar geïrriteerd toen de weer fitte Narsing in de 91e minuut ondankbaar in mocht vallen voor Ruiz. "Ongelooflijk", zo mompelde de aanvaller hoofdschuddend terwijl de wissel plaatsvond.

[google]Na twee wedstrijden wordt nu openlijk getwijfeld of het huren van Ruiz nu wel zo'n goed idee was. "Ruiz brengt echt te weinig", aldus PSV-watcher Rik Elfrink. Conditioneel komt hij ook erg te kort. Zonde dat een fitte Narsingh, een potentiële international, daardoor op de bank zit." Het begint er dan ook op te lijken dat de komst van Ruiz een tegengesteld effect teweeg heeft gebracht.

Ruiz zelf zal er nog niet van wakker liggen aangezien Cocu 'de man van één miljoen' niet zomaar op de bank zal posteren. De missie is duidelijk; zoveel mogelijk speelminuten maken en fit worden voor het WK aanstaande zomer. Ruiz heeft in het kwakkelende PSV misschien wel het meest ideale 'slachtoffer' gevonden.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties